HomeActueel

Actueel

inspiratiesheet armoede

Inspiratiesheet armoede

Sporten, bewegen een meedoen aan culturele activiteiten belangrijk voor iedereen. Het draagt bij aan een goede fysieke…

onderzoek

Sportverenigingen en corona

Het coronavirus bezorgt menig verenigingsbestuurder flink wat kopzorgen. Hoe hou je de club overeind, nu door de…

Ben jij een zorgprofessional die armoedeproblematiek tegenkomt zoals een (schuld)hulpverleners, sportbuurtwerker, een buurtsportcoach, maatschappelijk werker? Word dan intermediair voor het Volwassenenfonds en help mee ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen aan sport en cultuur!

Er mag weer gesport worden

Vandaag is het zover! Tot grote opluchting mogen de sportclubs, verenigingen en sportkantines vanaf vandaag weer na…

Woordzoeker

Beweging voor je brein

Na beweging voor je lijf, hebben we ook een klein beetje beweging voor je brein met deze…

Naam workout

Je naam als workout!

In het kader van blijf bewegen, blijf gezond hebben we allerlei video’s, recepten et cetera voor je….

Sportmix in Woerden

Fysiotherapiepraktijk Betty Polderman start in samenwerking met Team Sportservice provincie Utrecht een nieuw en uniek aanbod: Sportmix….

Met Move Mates worden de pauzes weer leuk voor ieder kind

Move Mates klaar voor 2e ronde

In 2017 lanceerde Team Sportservice provincie Utrecht Move Mates. Een nieuw beweegproject voor de jeugd waarbinnen basisschoolleerlingen…

Workshop GOALCHA in Vianen groot succes

Woensdag 29 augustus verzamelden zich in sportcentrum Helsdingen in Vianen buurtsportcoaches, jeugdtrainers, gymdocenten en combinatiefunctionarissen voor een…

Maak kennis met GOALCHA!

Het Nederlands Handbal Verbond en Team Sportservice Provincie Utrecht nodigen buurtsportcoaches, vakleerkrachten, combinatiefunctionarissen en alle andere geïnteresseerde…

Provincie Noord-Holland

Noord-Hollandse subsidie voor ontwikkeling van topsportaccommodaties

Om topsport en talentontwikkeling in Noord-Holland te stimuleren, stelt de provincie een nieuwe uitvoeringsregeling voor topsportaccommodaties met een (inter)nationale uitstraling open. Van 2 januari 2018 tot en met 1 februari 2018 kunnen topsportaccommodaties subsidie aanvragen om hun locatie geschikt te maken voor het trainen van topsporters of de organisatie van internationale topsportevenementen….

Sportkapitaal

Sportimpuls voor het beter benutten van het Sportkapitaal

Met dertien toegekende Sportimpuls-projecten zet Sportservice samen met lokale partners in op het in het beweging krijgen en houden van kwetsbare doelgroepen. Het uitgangspunt hierbij is de reeds aanwezige sportinfrastructuur binnen gemeenten bestaande uit onder andere accommodaties, aanbieders, kader en bewegingsonderwijs. Met kleine aanpassingen kan er vaak veel meer maatschappelijk rendement gehaald worden uit dit bestaande Sportkapitaal. Vanaf september starten de diverse Sportimpuls-projecten, waarin partners uit de sport, zorg, welzijn en onderwijs gezamenlijk inzetten op een gezonde, vitale en sociale samenleving….

Maak ook jouw sportclub rookvrij

Maak ook jouw sportclub rookvrij

Kinderen kopiëren gedrag, dit geldt ook voor roken. Zien roken, doet roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Veel kinderen komen op een sportvereniging waar buiten nog wordt gerookt, bijvoorbeeld langs de lijn. Geef kinderen het goede voorbeeld. Maak jouw sportvereniging rookvrij!

Aangepast sporten tennis

Onderzoek voor verbetering aangepast sporten Noord-Holland

Vanaf eind 2016 heeft Sportservice Noord-Holland onderzoek verricht onder zowel mensen met een beperking als sport- en beweegaanbieders in de provincie. Doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de verbeterpunten van het aangepast sporten. Diverse knelpunten kwamen naar voren op het gebied van informatievoorziening, aanbod, vrijwilligers en trainers, vervoer, financiën en accommodatie en meer persoonsgebonden factoren. Hiervoor werden diverse oplossingen en verbeterpunten aangegeven….

Imra ontspant door tennis

Omdat (je) het kan: Imra ontspant door tennis

Het is Wereld Gehandicapten Dag. Sport is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met een beperking. De 31-jarige Imra heeft een licht verstandelijke beperking en heeft haar passie gevonden in tennis. Het ‘rammen’ tegen de bal zorgt ervoor dat ze ontspant….

Harold

Omdat (je) het kan: Harold doet aan showdown

Het aangepast sporten van Sportservice vervult een spilfunctie binnen het aangepast sporten in de regio. Iedereen die een vraag heeft op het gebied van sporten met een beperking kan bij ons terecht. Zo ook Harold, die zijn passie heeft gevonden in de sport showdown. De balsport die hij ondanks zijn visuele handicap helemaal zelfstandig kan doen….

Sportservice op RTL4

Team Sportservice bij RTL Lifestyle Experience

Sportservice provincie Utrecht was te zien in het RTL 4 programma Lifestyle Experience. De uitzending stond in het teken van gezondheid, met aandacht voor sporten en bewegen op de basisschool. Wij leggen het belang van bewegen op school uit en hoe je dit gezamenlijk bereikt….

Sportkapitaal

Omdat (je) het kan

Het aangepast sporten van Sportservice vervult een spilfunctie binnen het aangepast sporten in de regio. Iedereen die een vraag heeft op het gebied van sporten met een beperking kan bij ons terecht. Zo ook Anies, die zijn passie heeft gevonden in de sport Racerunning….

Evenementen
  • Geen evenementen
Op de hoogte blijven?

Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief:

  • Team Sportservice Provincie Utrecht