HomeActueelWeek van de diversiteit bij het minsterie van SZW

Week van de diversiteit bij het minsterie van SZW

Vorige week vond op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de week van de diversiteit plaats en daarin stond dinsdag in het teken van diversiteit op het gebied van een (arbeids)beperking. Door mensen zelf te laten ervaren hoe het is om een beperking te hebben, kan bewustzijn gecreëerd worden. Team Sportservice Zuid-Holland organiseerde een manier om voor mensen een visuele bepekring te ervaren of een rit te maken in een rolstoel.

Rijden in een Rolstoel

Mensen konden een rit maken in een rolstoel. Hierbij was vooral een bezoek aan de wc een openbaring: “de deur openduwen en tegelijk je rolstoel naar binnen duwen, dat lukt echt niet!” Het belang van de schuifdeur op een invalidetoilet is door deze ervaring voor veel mensen duidelijker geworden. Ook andere acties, waar mensen normaal gesproken niet over nadenken, werden een uitdaging in de rolstoel: het gebruiken van de lift of het halen van een kopje koffie in de kantine.

Visuele beperking

De visuele beperking werd nagebootst met behulp van een ‘blindenbril’: een donker gemaakte bril waardoor men enkel licht en donkere tinten kon zien. Met de blindenbril op de neus en een stok in de hand moesten medewerkers een parcours afleggen in de kantine. Veel verbaasde blikken wanneer bleek dat mensen op een ander punt waren dan ze dachten, of een stuk van het parcours gemist hadden. “Ik was halverwege mijn oriëntatie helemaal kwijt!” was een veelgehoorde uitroep als mensen hun bril weer af mochten doen.

Het was een geslaagde ochtend, met veel deelnemers en veel positieve reacties!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.