HomeActueelTerugblik op de inspiratieboost over leefstijlloketten

Terugblik op de inspiratieboost over leefstijlloketten

Op donderdag 4 juli organiseerde de regiegroep Gezondheid en Preventie van het Provinciaal Sportakkoord Utrecht een inspirerende bijeenkomst over Leefstijlloketten. Met meer dan 40 enthousiaste deelnemers begon de middag met een panelgesprek.

Tussen leefstijlconsulent Rutger Top (UMC) en leefstijlcoach Silvia Philipi zijn belangrijke leefstijlthema’s besproken. Ook Yvonne van Langen (BEL gemeente en gemeente Hilversum) en Dorinde Witsel (AdSYSco) deelden hun expertise over het opzetten van Leefstijlloketten en het gebruik van monitoringstools.

Verdiepende workshops en kennisuitwisseling

Na het panel konden deelnemers kiezen uit vier verschillende workshops. Het Vitaliteitslab van ROC Sport College bood inzicht in Positieve Gezondheid, terwijl andere workshops focusten op het opzetten van lokale Leefstijlloketten en de essentiële pijlers van LeefstijlZORGloketten. In workshop 4 deelde Monique Kroes van Eigentijds Veranderen strategieën voor effectieve samenwerking met diverse partners. Dit is cruciaal voor een optimale netwerkflow.

Netwerkmoment met een gezonde borrel

De dag sloten we af met een gezonde borrel, waar deelnemers de gelegenheid hadden om hun ervaringen uit te wisselen. Het evenement was niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een uitstekende gelegenheid om nieuwe samenwerkingen te initiëren.

Samenwerking

Dit succesvolle evenement was een gezamenlijk initiatief van GGD regio Utrecht, ROC Midden Nederland, provincie Utrecht en Team Sportservice provincie Utrecht. Samen streven we naar het bevorderen van gezondheid en preventie binnen de regio. Dit door middel van innovatieve en collaboratieve initiatieven zoals Leefstijlloketten.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.