HomeKlaar voor de start?!

Klaar voor de start?!

Mensen met een lichte of matige depressie vinden het dikwijls lastig om in beweging te komen, terwijl dit een positieve invloed kan hebben op hun klachten. In het laagdrempelige groepsprogramma Klaar voor de start?! wordt gezondheidsvoorlichting gecombineerd met bewegen. Deze combinatie is ook zeer effectief om te werken aan herstel na burn-out. Team Sportservice wil samen met u mensen helpen om zich energieker te voelen een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Neem contact op met Linda

Ter preventie van depressie en herstel na burn-out

Uit diverse onderzoeken blijkt dat regelmatig bewegen een gunstig effect heeft op depressie. Mensen die sporten/bewegen hebben minder psychische klachten dan mensen die nietsdoen. Klaar voor de Start?! is een groepsprogramma ontwikkeld door Avant sanare ter preventie van depressie en bestaat uit 8 gezondheidsvoorlichtingen en 8-12 bewegingsbijeenkomsten. Tijdens de gezondheidsvoorlichting komen thema’s als stress en ontspanning, piekeren, slapen, leefstijl, voeding en grenzen stellen aan bod.

Een belangrijk doel van Klaar voor de Start?! is het voorbereiden van de deelnemers op het in beweging blijven na afloop. Team Sportservice werkt dan ook samen met lokale sportaanbieders om het laagdrempelige groepsprogramma vorm te geven.

Inhoud van Klaar voor de start?!

  1. Samenwerkingsverband opbouwen
    Om tot Klaar voor de Start?! te komen zijn afstemmingsgesprekken nodig met sport- en beweegorganisaties als wel met GGZ-organisaties. Uitmondend in een samenwerkingsovereenkomst tussen partijen.
  2. Werving deelnemers
    Zo’n twee tot drie maanden voor de eerste bijeenkomst starten we al met het werven van deelnemers via huisartsen (praktijkondersteuners GGZ), psychologenpraktijken en persberichten.
  3. Het intakegesprek
    Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats tussen de deelnemer en cursusleider.
  4. Uitvoering programma
    Klaar voor de Start?! bestaat uit 8 groepsgerichte ‘gezondheidsvoorlichtingen’ van 1 uur die gekoppeld zijn aan minimaal 8 bewegingsbijeenkomsten van minimaal 1 uur.
  5. Evaluatie
    Tijdens de evaluatie wordt met de deelnemer een vergelijking gemaakt tussen de begin- en eindsituatie. Tijdens de laatste bijeenkomst doet de deelnemer een zelfevaluatie over zijn/haar proces, de persoonlijke doelen en de algemene leerdoelen van de cursus. Dit gebeurt zowel mondeling in gesprek met de cursusleider als schriftelijk middels een vastgestelde vragenlijst. Zo kan bekeken worden waar de deelnemer staat ten opzichte van de beginsituatie.

Extra informatie

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Linda Schouten
Meer informatie?

Bel of mail Linda Schouten