HomeAangepast sporten

Aangepast sporten

Wil jouw gemeente of organisatie mensen met een beperking of chronische aandoening dezelfde kansen bieden om te sporten en bewegen? Team Sportservice zet zich in om de sport- en beweegparticipatie op hetzelfde niveau te brengen als mensen zonder beperking. Wij doen dit in een regionale aanpak, want door over gemeentegrenzen heen te kijken ontstaat er aanzienlijk meer aanbod voor de inwoners van uw gemeente. De regiomedewerkers van Team Sportservice vervullen hierbij een spilfunctie.

Neem contact op met onze specialist

Team Sportservice legt verbindingen

Het aantal mensen met een beperking met dezelfde sportwensen in één gemeente is vaak te klein om lokaal een evenwichtig aangepast sportaanbod te realiseren. Daarom is de regionale aanpak aangepast sporten de meest geëigende aanpak om hier goed vorm aan te geven. Door regionaal samen te werken, wordt kennis gebundeld en versnippering van geld en menskracht voorkomen. Samenwerking in regionaal verband is effectief en geeft aanzienlijk meer mogelijkheden.

Wie kan er bij de regiomedewerker terecht?

Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele, chronische beperking of stoornis binnen het autismespectrum. Daarnaast kunnen sportverenigingen, belangenorganisaties, patiëntenverenigingen en (potentiële) sporters, kortom iedereen die een vraag heeft op het gebied van sporten met een beperking, terecht bij de regiomedewerkers.

Onze aanpak

  1. Een netwerk opzetten
    Onze regionale aanpak start met het opzetten van een netwerk van vertegenwoordigers van gemeenten, sport- en beweegprofessionals, zorg- en onderwijsorganisaties en belangenorganisaties die relevant zijn voor het aangepast sporten. Dit netwerk is essentieel voor matching van vraag en aanbod en heeft als hoofdtaak de aangepast sporter te informeren en ervaren dat het ook voor hen mogelijk is om te sporten of te bewegen.
  2. Matching vraag en aanbod
    Om de doelgroep over de drempel te helpen daadwerkelijk structureel aan een activiteit mee te doen matcht de regiomedewerker vraag en aanbod. Dit doen zij in samenwerking met haar netwerk.
  3. Promotie
    Daarnaast richt de regionale samenwerking zich op het verbeteren en promoten van het aangepaste sportaanbod. Dit wordt bijvoorbeeld aangepakt door het afstemmen en regionaliseren van verenigingsondersteuning en kaderscholingen, die door diverse organisaties eerst alleen lokaal werden opgezet en aangeboden. Ook vergroot de regiomedewerker de zichtbaarheid door bijvoorbeeld het opzetten van een lokaal loket, het promoten van de activiteiten middels verschillende kanalen en krijgt het aanbod extra aandacht tijdens de maand van het aangepast sporten.

Wil je als gemeente of zorgorganisatie aansluiten bij ons netwerk, neem dan contact met ons op.

De regiomedewerker matcht vraag en aanbod

 

(S)Cool on Wheels

Laat leerlingen ervaren hoe leven en sporten met een beperking is

Bekijk onze workshop
Stichting Ons Tweede Thuis

Stichting Ons Tweede Thuis

In de zorg voor cliënten heeft sport en bewegen een belangrijke rol gekregen. Team Sportservice ondersteunt.

Lees de case

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.