HomeAangepast sporten

Aangepast sporten

Wilt u graag meer sportaanbod realiseren voor de mensen met een beperking in uw gemeente? Om zoveel mogelijk mensen met een beperking de kracht van sport en bewegen te laten ervaren ondersteunt Team Sportservice u graag. Wij doen dit in een regionale aanpak, want door over gemeentegrenzen heen te kijken ontstaat er aanzienlijk meer aanbod voor de inwoners van uw gemeente. De regiomedewerkers van Team Sportservice vervullen hierbij een spilfunctie.

Neem contact op met onze specialist

Team Sportservice legt verbindingen

Het aantal mensen met een beperking met dezelfde sportwensen in één gemeente is vaak te klein om lokaal een evenwichtig aangepast sportaanbod te realiseren. Daarom is de regionale aanpak aangepast sporten de meest geëigende aanpak om hier goed vorm aan te geven. Door regionaal samen te werken, wordt kennis gebundeld en versnippering van geld en menskracht voorkomen. Samenwerking in regionaal verband is effectief en geeft aanzienlijk meer mogelijkheden.

Wie kan er bij de regiomedewerker terecht?

Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele, chronische beperking of stoornis binnen het autismespectrum. Daarnaast kunnen sportverenigingen, belangenorganisaties, patiëntenverenigingen en (potentiële) sporters, kortom iedereen die een vraag heeft op het gebied van sporten met een beperking, terecht bij de regiomedewerkers.

Onze aanpak

  1. Een netwerk opzettenen netwerk opzetten.Onze regionale aanpak start met het opzetten van een netwerk van medewerkers van gemeenten en overige professionals die zich bezighouden met aangepast sporten. Dit netwerk heeft als hoofdtaak de aangepast sporter te laten beseffen en ervaren dat het ook voor hen mogelijk is om te sporten of te bewegen. Dit wordt aangepakt door een verbetering van de informatievoorziening in de betreffende regio over het aanbod aangepast sporten.
  2. Sportadvies
    Om de doelgroep over de drempel te helpen daadwerkelijk structureel aan een activiteit mee te doen match de regiomedewerker vraag en aanbod en geeft sportadvies.
  3. Promotie
    Daarnaast richt de regionale samenwerking zich op het verbeteren en promoten van het aangepaste sportaanbod. Dit wordt bijvoorbeeld aangepakt door het afstemmen en regionaliseren van verenigingsondersteuning en kaderscholingen, die door diverse organisaties eerst alleen lokaal werden opgezet en aangeboden. Ook vergroot de regiomedewerker de zichtbaarheid door bijvoorbeeld het opzetten van een lokaal loket, het promoten van de activiteiten middels verschillende kanalen en krijgt het aanbod extra aandacht tijdens de maand van het aangepast sporten.

Wilt u als gemeente aansluiten bij ons netwerk, neem dan contact met ons op.

De regiomedewerker matcht vraag en aanbod

 

(S)Cool on Wheels

Laat leerlingen ervaren hoe leven en sporten met een beperking is

Bekijk onze workshop
Stichting Ons Tweede Thuis

Stichting Ons Tweede Thuis

In de zorg voor cliënten heeft sport en bewegen een belangrijke rol gekregen. Team Sportservice ondersteunt.

Lees de case

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.