HomeOnderwijs

Onderwijs

Goed bewegingsonderwijs vormt de basis van een leven lang bewegen. Team Sportservice ondersteunt kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs om doelgericht en effectief te werken aan een actieve leefstijl.

 

Team Sportservice

Uw partner in bewegen op en rond de school

Als school kunt u kinderen helpen om een goede basis te leggen voor een leven lang bewegen. Kinderen die dagelijks bewegen zijn motorisch vaardiger, hebben minder kans op overgewicht en leveren betere prestaties op school.

Ons bewegingsonderwijs, de kern van bewegen op en rond school.

Het belangrijkste tijdens de les bewegingsonderwijs is dat het kind centraal staat en dat het behalve fysiek, ook sociaal-emotioneel en cognitief deelneemt aan de gymles. Dit doen we op basis van onze vijf pijlers:

Veilig klimaat

Het creëren van een veilig leerklimaat waarin plezier, zelfstandig werken, samenwerken en zelfvertrouwen belangrijke kernwaarden zijn. Alle vakdocenten van Team Sportservice worden intern extra opgeleid om dit klimaat te waarborgen.

Plezier

Door plezier centraal te stellen in de gymles krijgen leerlingen een positieve ervaring met betrekking tot bewegen, waardoor ze dit meenemen in de rest van hun leven.

Verbinding met buitenwereld

Door vanuit de school de verbinding te leggen met lokale verenigingen, kunnen de vakleerkrachten de koppeling maken met sportmogelijkheden in de buurt. De vakleerkrachten blijven daarnaast op de hoogte van de nieuwe trends, door middel van bijscholingen, en passen dit toe in de gymles. Gebruik maken van sportsuccessen.

Ontwikkeling door zelfevaluatie

Zelfevaluatie is een succesvol middel voor motorische ontwikkeling. Om kinderen dit inzicht te geven wordt gebruik gemaakt van verschillende ondersteunende apps op de Ipad. Denk hierbij aan video-analyse of video met tijdvertraging, waarmee een kind zichzelf in actie ziet en daarmee zelf coachend kan zijn.

Ontwikkeling door differentiatie

Een uitdagend bewegingsaanbod bieden op ieders niveau (differentiatie) zorgt voor behoud van plezier en betere resultaten in de ontwikkeling. Tijdens de gymles komen 12 leerlijnen aan bod.

De vakleerkracht maakt een jaarplanning met het programma ‘Plan Mij’ en houdt de motorische en sociale ontwikkelingen bij in ‘Volg Mij’. Hiermee kan hij elke kind op zijn eigen niveau laten bewegen.. Op deze manier hebben alle kinderen plezier en succeservaringen in het bewegen.

Goed bewegingsonderwijs

Goed bewegingsonderwijs begint met een goede vakleerkracht van Team Sportservice. Op ruim 300 scholen mogen wij de kinderen en leerkrachten de positieve effecten van sport en bewegen laten ervaren.

Waarom scholen voor Team Sportservice kiezen.

  1. Expertise: wij leveren bekwame vakleerkrachten die op de hoogte zijn door de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied dankzij onze interne Academy en kennisuitwisseling met ruim 50 collega’s binnen Team Sportservice
  2. Flexibel: Vanaf een dagdeel in de week kunnen wij het bewegingsonderwijs voor u verzorgen
  3. Uitbreidingsmogelijkheden richting dynamische en gezonde school: indien je als school meer wilt en jezelf wilt profileren met bewegen en gezondheid als speerpunt, dan kan de vakleerkracht fungeren als kennishouder en coördinator voor een totaalprogramma van bewegen en gezondheid op en rond school. (Uitwerking in verschillende interventies; van MRT tot Move Mates / Pauzesport en beweegmomenten in de klas etc.)
  4. Financiering: Team Sportservice kent de financieringsmogelijkheden voor meer bewegen en gezondheid op school en neemt het aanspraak maken op deze gelden uit handen
  5. Prijs: Neem voor een vrijblijvende offerte contact op met onze regiocoördinator in uw gemeente.

Een stapje extra door sport en bewegen als speerpunt op school.

Het verzorgen van goed onderwijs is de kerntaak van de school. We zien dat het daarnaast belangrijk is om te laten zien waar jij als school voor staat.  Als school kun je je onderscheiden door je te profileren als dynamische en gezonde school.

Een dynamische en gezonde school maakt een koppeling tussen het beweegaanbod in de gymles en bewegen op en rond de school. Je kunt hierbij denken aan stimuleren van bewegen op het schoolplein, motorische remedial teaching (MRT) en kennismaken met verschillende sporten in samenwerking met lokale verenigingen.

Wij ondersteunen scholen bij het samenstellen, uitdragen en uitvoeren van hun visie op bewegen en gezondheid.

Regiocoördinator Jeugd & Onderwijs - per regio

RegioRegiocoördinatorE-mail
Noord-Holland NoordAnouschka Terpstraaterpstra@teamsportservice.nl
Noord-Holland MiddenZola Stoopzstoop@teamsportservice.nl
Noord-Holland ZuidFrancis Heijnekerfheijneker@teamsportservice.nl
AmsterdamSusanne Meertenssmeertens@teamsportservice.nl
Provincie Utrecht
Patrick Hilhorstphilhorst@teamsportservice.nl
Zuid-HollandIlona Slumpislump@teamsportservice.nl
Van Schoolplein naar Beweegplein

Van Schoolplein naar Beweegplein

Haal ook meer uit uw schoolplein

Bekijk de inhoud van ons adviestraject

Veel media-aandacht voor nieuw initiatief: Wie jarig is viert feest

Vele voordelen bij het overstappen van een traktatiebeleid naar een feestbeleid

Hoe werkt dit initiatief?

Onze producten & diensten

Op het schoolplein

In de klas

Monitoring & ontwikkeling

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mariëlle Splinter
Meer informatie?

Bel of mail Mariëlle Splinter