HomeOptimaliseren binnensport

Optimaliseren binnensport

Heeft uw gemeente verschillende binnensportaccommodaties, maar worden ze niet allemaal even goed benut? Staan ze overdag leeg, kunt u op andere tijdstippen niet aan de vraag voldoen of gebruiken sommige doelgroepen ze nauwelijks? Team Sportservice adviseert u graag over hoe u uw accommodaties efficiënter en effectiever kunt gebruiken. Daarbij zorgen we er ook voor dat ze optimaal aansluiten op uw gemeentelijke beleidsdoelen. Het uitgangspunt is daarbij het verbinden van de beschikbare ruimte met de -soms latente- behoeften in de omgeving.

Neem contact op met onze specialist

In Nederland is de afgelopen decennia veel geïnvesteerd in een uitgebreide sociale en fysieke sportinfrastructuur. Waarschijnlijk ook in uw gemeente. Maar uit de praktijk blijkt vaak dat deze voorzieningen niet optimaal benut worden. Accommodaties staan regelmatig leeg of tijdens piekuren ontstaan er knelpunten waardoor niet aan alle wensen van gebruikers kan worden voldaan.

De aanpak van Team Sportservice is erop gericht om te komen tot een concreet en onderbouwd accommodatiebeleidsplan waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van u als gemeente, maar ook van de (toekomstige) gebruikers en beheerders. In de vorm van onderzoek en advies zorgen wij ervoor dat uw sportieve kapitaal een zo groot mogelijke bijdrage gaat leveren aan gezonde, vitale en sociale inwoners in uw gemeente. Wij maken hierbij gebruik van ons Sportkapitaalmodel.

Inhoud van onze dienst:

 1. Inventariseren binnensportaccommodaties
  De eerste stap is het inventariseren van al uw binnensportaccommodaties, de capaciteit en de mate waarin ze gebruikt worden. Tijdens dit onderzoek kijken we niet alleen naar de huidige behoefte aan binnensportruimte, maar ook naar de toekomstige. Het resultaat is inzicht in de beschikbare ruimte per wijk.
 2. Analyse van het beleid
  Voor een goed accommodatiebeleidsplan mag een analyse van uw huidige beleidsdoelen niet ontbreken. Maakt u al optimaal gebruik van uw accommodaties om doelen op het vlak van sportstimulering, gezondheid en participatie te realiseren? Of zijn er misschien mogelijkheden binnen het sociaal domein?
  Het resultaat is inzicht in de wijze waarop de ruimte in binnensportaccommodaties ingezet kan worden als beleidsinstrument.
 3. Analyse van het beheer
  Naast een beleidsanalyse kijken we ook naar het huidige beheer. Welke partijen nemen dit voor hun rekening en wat zijn hierin de vrijheidsgraden? Deze analyse is belangrijk om de ruimte voor het introduceren van nieuwe concepten te bepalen.
  Het resultaat is inzicht in de mate waarin partijen betrokken bij het beheer geprikkeld worden om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.
 4. (Her)schrijven van uw accommodatiebeleidsplan
  Met de inventarisatie en analyse van uw huidige situatie (her)schrijven wij uw accommodatiebeleidsplan. Wij maken hierbij gebruik van onze reeds opgedane kennis in andere gemeentes. Onze aanbevelingen zijn gericht op nieuwe, praktische en concrete oplossingen die gemakkelijk in te passen zijn in uw lokale situatie. Hierbij wordt de beschikbare ruimte optimaal ingezet om écht alle inwoners sociaal en fysiek in beweging te brengen.

Wilt u graag het maatschappelijke en economisch rendement van uw binnensportaccommodaties verhogen met een concreet en praktisch plan? Wij helpen u graag.

Stel een vraag aan onze specialisten

 • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.