HomeActueelEen positieve seizoenstart voor sportbonden en verenigingen met High5spel

Een positieve seizoenstart voor sportbonden en verenigingen met High5spel

Kinderen die met plezier sporten blijven langer lid van hun sportclub, dat is de gedachte achter het High5spel. Het bevordert een positieve sportcultuur bij jeugdteams en zorgt voor meer plezier en sportiviteit in het team. 750 clubs in Nederland maken er inmiddels gebruik van. Het meest perfecte moment om het spel uit de kast te pakken is de start van het nieuwe seizoen. Bestel het spel daarom nu nog.

Hoe werkt het?

Het High5spel maakt het de trainers makkelijker om met het team tot afspraken te komen. In 2019 won het daarom de Nationale Sportinnovatorprijs. Aan de hand van spelkaarten met een stelling, rollenspel of quiz werken de teams op een leuke en speelse manier toe naar 10 teamafspraken. Deze zijn verdeeld over 5 thema’s: de scheidsrechter, materiaal en omgeving, de tegenstander, het resultaat en ons team. De spelers bepalen zelf wat zij afspreken en zetten hier na het spelen van het spel hun handtekening onder. De begeleiding van het spel is in handen van de leider of trainer van het team.

High5spel cadeau van de sportbond

Al 750 clubs bestelden het spel via www.high5spel.nl, ontvingen een exemplaar via het lokale Sportakkoord in hun gemeente of kregen er één cadeau van hun sportbond. Met name het Nederlands Handbal Verbond en de Nederlandse Basketball Bond pakten groot uit. Alle clubs met jeugd kregen van hen een spel.

Antoine Pannen, Coördinator Verenigingsondersteuning van de NBB: “de afgelopen maanden hebben wij tijdens bijeenkomsten door het land de spellen zoveel mogelijk persoonlijk uitgereikt. De clubs die wij niet troffen ontvingen een spel per post. De eerste reacties zijn leuk en positief! Clubs vinden het allereerst leuk om iets van de bond te krijgen. Ook vinden ze het een mooie tool om mee aan de slag te gaan. We tippen verenigingen het spel als seizoenstart in te zetten.”

Ook Henne van Es, Projectmedewerker Veilig Sport Klimaat van het NHV was direct enthousiast. “We hebben zelfs de bondscoach een filmpje in laten spreken voor teams die met het spel aan de slag gingen.”

Andere bonden bestelden een proefspel, zoals Sonja van Heteren van IJshockey Nederland: “Binnenkort organiseren we een ijshockeykamp voor kinderen en zullen dan het spel zeker gebruiken.”

Ook benieuwd naar het spel? Ga dan naar www.high5spel.nl.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hubert Habers
Meer informatie?

Bel of mail Hubert Habers