HomeActueelHet belangrijkste cadeau voor de feestdagen: meer beweging voor de jeugd!

Het belangrijkste cadeau voor de feestdagen: meer beweging voor de jeugd!

Omdat we vinden dat meer beweging voor kinderen en jongeren het belangrijkste cadeautje is voor in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom, zetten alle medewerkers van Team Sportservice provincie Utrecht hun handtekening onder de petitie ikbeweegmee.nl. Help jij ook mee om bewegingsarmoede onder kinderen te stoppen? Teken de petitie en zorg ervoor dat de politiek niet om dit probleem heen kan! Begin januari worden alle verzamelde handtekeningen tijdens de Nationale Beweegdag op de KNVB campus aangeboden aan minister Slob (Onderwijs) en minister Bruins (Sport).

Waarom tekenen?

Kinderen en jongeren zitten gemiddeld 10 uur per dag, waarvan 3 tot 4 uur achter een computer- of televisiescherm. Hierdoor stagneert hun motorische ontwikkeling en dat zien we terug tijdens trainingen, wedstrijden, op velden en in zalen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren meer en beter leren bewegen. Hoe eerder er wordt ingegrepen hoe beter. Jong geleerd betekent immers vaak een leven lang plezier in sporten en bewegen!

Een sportief 2018 รฉn 2019

Team Sportservice provincie Utrecht zette natuurlijk niet alleen een handtekening om een bijdrage te leveren aan de oplossing van dit probleem. We organiseerden in 2018 ook weer allerlei leuke sport- en beweegactiviteiten voor de jeugd: schoolsporttoernooien, Move Mates, naschoolse activiteiten zoals de sportinstuif, sportieve schoolvakanties, buitenspeelactiviteiten, Trainers voor de Klas en een heleboel gymlessen! Ook 2019 trappen we weer actief af met o.a. een sportieve kerstvakantie in de Gemeente Lopik en een schoolhandbaltoernooi in Vianen. Op naar een nieuw jaar vol sport, beweging en plezier!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.