HomeActueelWat is er nodig om sportaanbod toegankelijker te maken?

Wat is er nodig om sportaanbod toegankelijker te maken?

Voldoende sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en het is een sociale bezigheid, maar een voorwaarde is wel dat er voor iedereen in de buurt een leuke en geschikte sportactiviteit mogelijk is. Sporten of bewegen blijkt niet voor iedereen even vanzelfsprekend te zijn. Er kunnen persoonlijke drempels zijn, maar omgevingsdrempels (sportaanbod, financiën, vervoer) kunnen een belemmering vormen die sporten in de weg staat. Aan de hand van dit onderzoek willen wij graag meer inzicht hebben in jouw ervaringen. Zo willen we het sporten vooral toegankelijker maken, maar ook het sportaanbod in de regio te versterken en te verbreden.

We hebben daarom een vragenlijst opgesteld om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van mensen die aangepast (willen) sporten in onze provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Wij willen inzicht krijgen in de volgende punten.

  • In welke mate sporten mensen met een beperking of aandoening,
  • Wat zijn de ervaringen bij het (zoeken naar) sporten en
  • Hebben ze hulp nodig hebben indien ze belemmeringen ervaren bij het sporten.

Doe mee

Wil je meedoen aan dit onderzoek en zo een bijdrage leveren aan een aangepast sportklimaat? Vul dan de vragenlijst in. Die vind je hier. Alvast bedankt!

Resultaten

De vragenlijst is verspreid onder verschillende belangenverenigingen, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zo proberen wij een goed beeld te krijgen van de wereld inzake de aangepaste sport. De resultaten van dit onderzoek worden besproken met diverse belanghebbenden, zoals lokale sport- en welzijnsambtenaren, sportverenigingen, zorgprofessionals en belangenverenigingen.

Vragen?

Heb je vragen nog voor deelname aan het onderzoek of naar aanleiding van dit onderzoek? Neem dan contact op met Marcel Kamsteeg, regiocoördinator Aangepast Sporten via mkamsteeg@teamsportservice.nl

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.