HomeActueelSportieve initiatieven op woonvoorzieningen

Sportieve initiatieven op woonvoorzieningen

sport jaarkalender wooninstellingen

Als buurtsportcoach aangepast sporten is het een uitdaging om de verschillende doelgroepen in de gemeente goed te bereiken. Om een goed beeld te krijgen wat de wensen en behoeften zijn werken we graag actief samen met woonvoorzieningen.

Rol buurtsportcoach

In de hele regio Utrecht-West werken we met 11 woonvoorzieningen actief samen aan sportstimulering. Zo zorgen de buurtsportcoaches o.a. voor periodiek inventariseren van de sportwensen en passende kennismakingsclinics op locatie in samenwerking met lokale sportverenigingen. Ook verwijzen ze bewoners door naar structureel aanbod op de vereniging. Tevens zorgen de buurtsportcoaches ervoor dat er sportieve wijkactiviteiten en/ of sportdagen inclusief worden georganiseerd.

Sportkalender 2021

2021 gaan we goed van start door gebruik te maken van de sport jaarkalender. “Een kalender om bewust stil te staan bij alle gezellige, sportieve en leuke dagen van het jaar”, aldus Macy Hartman, buurtsportcoach aangepast sporten Utrecht-West.

Op deze manier zorgen we er samen voor dat we meer gaan sporten- en bewegen. Macy: “We zijn in januari met 4 woonlocaties en 1 dagbestedingslocatie al gestart met de ‘goede voornemens week! Iedere deelnemer gaat zelf aan de slag met een eigen stempelkaart. Hierop staan verschillende opdrachten op het gebied van gezond eten, bewegen en ontspanning.” Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat en een eigen stappenteller. “Deze kunnen ze tijdens de volgende challenge in maart, tijdens de ‘gezonde leefstijl week’, weer goed gebruiken,” aldus Macy.

Ook in de regio Lekstroom zullen we binnenkort met de sport jaarkalender aan de slag gaan binnen wooninstellingen.

Positieve reacties

De reacties op de initiatieven die de buurtsportcoaches aangepast sporten zijn positief! De wooninstellingen ervaren de ondersteuning omtrent het aanleren van een gezonde levensstijl als erg prettig.

“Super fijn hoe jullie elke keer weer het e.e.a. voor ons ontwikkelen, hartelijk dank daarvoor (Zideris, De Ronde Venen)

“Bedankt voor al je tijd en super leuke spullen. De posters zijn overal opgehangen en de eerste leuke reacties zijn al binnen!” (Abrona Valkenier, Stichtse Vecht)

Wat een ontzettend leuk initiatief dit! Wij kijken er na uit om te starten met de gezonde voornemens voor de cliënten (Reinaerde Singelhof, Woerden)

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.