HomeActueelTeam Sportservice en Hogeschool Inholland gaan samenwerken

Team Sportservice en Hogeschool Inholland gaan samenwerken

Hogeschool Inholland en Team Sportservice werken samen

Om de theorie van de opleiding Sportkunde nog beter te laten aansluiten op de praktijk slaan Hogeschool Inholland en Team Sportservice de handen ineen. Om deze samenwerking te bekrachtigen hebben we op 23 januari 2018, tijdens het congres ‘Bewust een Gezonde Leefstijl’, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Waarom samenwerken?

“Door het creëren van projectopdrachten Sport en Maatschappij en stage- en afstudeerplaatsen krijgen de studenten van de opleiding Sportkunde de mogelijkheid om ervaring op te doen. Zo helpen wij hen om op een zo hoog mogelijk niveau hun studie af te ronden zodat ze direct de arbeidsmarkt kunnen betreden. Daarnaast ondersteunen de studenten ons bij het realiseren van onze missie iedereen de kracht van sport en bewegen te laten ervaren. Zij verschaffen ons bijvoorbeeld waardevolle kennis over nog niet actieve doelgroepen en hoe bij hen drempels weggenomen kunnen worden, “ aldus Erik Puyt, senior beleidsadviseur van Team Sportservice. “En samen werken wij aan de nieuwe inzichten en methodieken om onze gezamenlijke doelstelling te realiseren echt iedereen de kracht en het plezier van sport en bewegen te laten ervaren door het optimaal benutten van het sportkapitaal.”

Congres ‘Bewust een Gezonde Leefstijl’

De ondertekening vond plaats op het Congres ‘Bewust een Gezonde Leefstijl’ georganiseerd door de vierdejaarsstudenten Sportkunde. Tijdens dit congres stonden de thema’s voeding, beweging, ontspanning, interprofessionele samenwerking en technologie centraal. Ook Erik Puyt gaf er samen met Ron Gravemaker, oud-student en nu werkzaam bij Team Sportservice, een gastcollege over de sportkundestudent als beleidsmaker. De tijd van dikke beleidsnota’s is voorbij. Uitdagingen in de samenleving worden steeds meer door de professionals in de praktijk geanalyseerd en opgepakt. Aan de hand van stellingen en het sportkapitaalmodel hebben we samen mogelijke oplossingen besproken.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Erik Puyt
Meer informatie?

Bel of mail Erik Puyt