HomeActueelBekijk live het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

Bekijk live het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseren de sportbonden, samen met NOC*NSF en meer dan 24 partners uit de zorg-, welzijns-, onderwijs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’. Onderwerpen zijn preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen. Zorg ervoor dat je er online bij bent!

Meld je hier aan.

Tijdens de live uitzending lichten kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen op 17 maart hun visie voor de komende vier jaar toe. Welke kandidaat-Kamerlid gaat de komende regeerperiode écht werk maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

“Het afgelopen jaar heeft maar weer aangetoond hoe belangrijk sport, bewegen en een gezonde leefstijl zijn. Wij zien tijdens ons werk dagelijks de kracht ervan. Hoog tijd dus dat iedere Nederlander dit kan ervaren. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de visie en plannen van de kandidaat-Kamerleden,” aldus Ellis van der Weerden, namens de 12 provinciale sportorganisaties verenigd in Sportkracht12

De leiding van het debat is in handen van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen:

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie zijn deze kandidaat-Kamerleden? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector lichten de punten toe? Na aanmelding ontvang je een bevestiging en in aanloop naar 4 maart worden ze aan je voorgesteld.

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van de Nederlander, in de komende vier jaar, centraal zal staan. Je kunt je hieronder aanmelden en ontvangt dan kort voor de uitzending de link en de laatste informatie.

Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen een centrale plek in ons dagelijks leven” – Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF

Meld je hier aan.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.