HomeActueel18. Waarom sportondernemers en -verenigingen samen moeten optrekken om mensen in beweging te brengen

18. Waarom sportondernemers en -verenigingen samen moeten optrekken om mensen in beweging te brengen

Wanneer je in de sportsector werkt is de kans groot dat je de naam Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) al eens hebt gehoord. Waar komt deze vrij nieuwe organisatie voor sportondernemers vandaan? En welke rol kunnen de aangesloten ondernemers samen met verenigingen spelen bij het realiseren van (lokale) maatschappelijke sportambities?

In aflevering 18 van de podcast Sport & Samenleving spreekt Lennart Booij hierover met Lodewijk Klootwijk van het Platform Ondernemende Sportaanbieders en Jorrit Smit, sportformateur en coördinator van diverse lokale sportakkoorden. Zij hebben het over de koudwatervrees van zowel sportondernemers, verenigingen en gemeenten om samen te werken en waarom dit overwonnen moet worden om meer mensen in beweging te krijgen.

Voor de actualiteit belt Lennart met André de Jeu van Vereniging Sport en Gemeenten. André vertelt over hoe de sport er nu voor staat in de gemeenten waar na de gemeenteraadsverkiezingen al een nieuw bestuur is geformeerd.

Luister je onze podcast vaker? Dan leren we je graag wat beter kennen! Door het invullen van deze vragenlijst help je ons de podcast nog beter aan te laten sluiten op jouw wensen.

Luister nu podcast aflevering 18

Abonneer je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps. Klik op de betreffende naam van de app:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.