HomeActueelTwee Amsterdamse Buurtsportcoaches maken kans op prijs Beste Buurtsportcoach

Twee Amsterdamse Buurtsportcoaches maken kans op prijs Beste Buurtsportcoach

Verkiezing buurtsportcoach van het jaar 2019

Dit jaar maken 2 buurtsportcoaches van Team Sportservice kans op de prijs Buurtsportcoach van het jaar 2020. Zij zijn in de top 3 geëindigd en nu is het aan het publiek. Om de daadwerkelijke prijs nu ook echt binnen te slepen hebben ze zoveel mogelijk stemmen nodig. Stem voor 10 december.

De verkiezing Buurtsportcoach van het jaar

De uitverkiezing  ‘Buurtsportcoach van het jaar’ wordt georganiseerd door Kenniscentrum Sport en Bewegen, Vereniging Sport en Gemeenten en het platform Wij Buurtsportcoaches. Het gaat om een stimuleringsprijs voor de buurtsportcoach die impact maakt met zijn/haar werkzaamheden, onderscheidend is en het werk van de buurtsportcoach in de etalage zet. Het thema van de prijs is creativiteit en improvisatievermogen tijdens de periode van COVID-19.

De twee kanshebbers van Team Sportservice

De twee kanshebbers van Team Sportservice voor de titel ‘Buurtsportcoach van het jaar’ zijn Wilma Raijmakers en Sirjit Meijer. Ze hebben allebei een compleet ander verhaal te vertellen over het afgelopen jaar.

Wilma Raijmakers

Buurtsportcoach Wilma op haar geliefde judovloer

Buurtsportcoach Wilma op haar geliefde judovloer

Wilma is buurtsportcoach judo en raakte aan het begin van 2020 zwaar geblesseerd aan haar schouder. Daarna kwam Covid-19 de kop op steken. Wilma liet zich niet van de mat gooien en heeft met veel energie en positiviteit gekeken naar wat er nog wel mogelijk was in haar werkgebied, Stadsdeel Amsterdam West. Zo was ze de spin in het web bij de opzet van buitenjudo, heeft ze een judoprogramma ontwikkeld voor 2 tot 4-jarigen en heeft ze zichzelf enorm ontwikkeld op het gebied van IT. Toen Wilma na haar blessure weer kon fietsen is zij meerdere dagen per week op de fiets de wijk in gegaan. De hamvraag: wat zijn jullie wensen en behoeften? Welk aanbod kan ik als buurtsportcoach voor jullie organiseren zodat de Amsterdammer zelfredzamer wordt? Na de zomerperiode heeft ze tijdens haar rondes door de wijk de focus verlegd naar het opsporen van kinderen die ogenschijnlijk onvindbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen die door huiselijk geweld niet buiten komen. Zij identificeert samen met partners zoals het stadsdeel, ouder-kind adviseurs en sociaal werkers kinderen om hen een aanbod op maat te kunnen doen.

Sirjit Meijer

Screenshot uit Sirjit zijn beweegvideos

Screenshot uit Sirjit zijn beweegvideo’s

Sirjit heeft zich het afgelopen jaar vooral beziggehouden met sportparticipatieprojecten voor jongeren. Zo heeft hij dit jaar een onderzoek opgezet naar de sportparticipatie van jongeren in stadsdeel Amsterdam-Noord en draait hij op drie middelbare scholen het Topscore Fit programma. Dit programma is voor jongeren tussen de 12 en de 15 jaar die een extra stimulans kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Hij is daarbij van begin tot eind betrokken bij de trajecten. Van het contact met de directie van de school tot de aanpak van het selecteren van de juiste leerlingen en de invulling van de lessen die samen met de deelnemende leerlingen wordt bepaald. Tijdens de periode dat de scholen gesloten waren door COVID-19 vond Sirjit het belangrijk contact te onderhouden met zijn doelgroep. Hij heeft daarvoor speciale laagdrempelige beweegvideos opgenomen en gezondheidschallenges opgezet via verschillende WhatsApp-groepen. Denk aan fitnessoefeningen met een volle waterfles en het bedenken, kopen en koken van een gezond diner voor het eigen gezin.

Stem nu!

Bekijk ook de video’s over Wilma en Sirjit en breng nu je stem uit via de website www.wijbuurtsportcoaches.nl. Dit kan tot 10 december!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.