HomeActueelKennishouders bijeenkomst succes in provincie Utrecht!

Kennishouders bijeenkomst succes in provincie Utrecht!

Actief in het leven staan zonder grenzen is voor iedereen van belang. Toch is het niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan sport- of beweegaanbod voor mensen met een beperking. Zij ervaren drempels. Niet alleen bij het zoeken naar aanbod, maar ook het bereiken van aanbod. Als aanspreekpunt ben jij aanzet om deze doelgroep te ondersteunen, maar zijn alle mogelijkheden bekend? Team Sportservice provincie Utrecht organiseerde samen met Stichting Special Heroes, Gehandicaptensport Nederland en Kenniscentrum Sport & Bewegen de kennishouders bijeenkomst om hierover te spreken.

Eind mei kwamen de regiocoördinatoren, buurtsportcoaches en sportconsulten uit provincie Utrecht en regio ’t Gooi bij elkaar op het Militair Revalidatiecentrum Doorn om te praten over een belangrijk onderwerp: het stimuleren van sportparticipatie voor mensen met een beperking. Volgens de aanjagers van de kennishouders bijeenkomst is dit tweeledig, namelijk: de lokale/regionale uitvoerder handvaten bieden om juist te adviseren over de sport- en servicemogelijkheden én het wegnemen van drempels bij de doelgroep(en). Met deze insteek werden de drie meest significante services – en daarmee ook drempels – onder de loep genomen: sporthulpmiddelen, sportfinanciën, sportvervoer.

In de bijeenkomst werd duidelijk dat de aanwezigen de landelijke, regionale en zelfs lokale mogelijkheden kennen waar het gaat om de drie onderwerpen. Ondanks de bekende services blijft het inrichten van zelfstandige sportdeelname voor mensen met een beperking lastig. De deelnemers zijn opgeroepen om hun ideeën, wensen en mogelijke oplossingen te delen met de organisatoren van de kennishouders bijeenkomst.

Professionals

In opdracht van VWS gaat de projectgroep Services onderzoeken hoe kennis en informatie met betrekking tot deze onderwerpen het beste verspreid kunnen worden onder de professionals. Ter ondersteuning van het vraagstuk heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen de eerste stap gezet en een website gelanceerd voor de professionals. Klik hier!

Meer informatie?

Vragen over sporthulpmiddelen, sportfinanciën of sportvervoer? Neem contact op met Sandra van Wijhe-Faase.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.