HomeActueel14. De vanaf 2023 verplichte lesuren bewegingsonderwijs van een vakleerkracht: meerwaarde, knelpunten én oplossingen

14. De vanaf 2023 verplichte lesuren bewegingsonderwijs van een vakleerkracht: meerwaarde, knelpunten én oplossingen

Vanaf schooljaar 2023-2024 moeten scholen verplicht minimaal 2 lesuren bewegingsonderwijs aanbieden. Gegeven door een vakleerkracht. Op dit moment haalt lang niet iedere school dit en is er krapte aan vakleerkrachten. Dus hoe haalbaar is het? En hoe kunnen we het oplossen? Natuurlijk blijft de meerwaarde van zo’n vakleerkracht en de bredere rol die hij kan vervullen ook niet onbesproken.

Voor deze podcast schuiven aan:

  • Peter Jansen: Manager Sport bij ROC Amsterdam en ROC Flevoland waar MBO-studenten worden opgeleid tot diverse functies in de sport
  • Oscar Scipio: onderwijsadviseur primair onderwijs bij de vakvereniging voor docenten en leerkrachten lichamelijke opvoeding én combinatiefunctionarissen onderwijs en sport (KVLO).
  • Ruud van Herp: uitvoerend-bestuurder van Stichting Katholiek Onderwijs De Streek in Grootebroek.

Daarnaast belt Lennart Booij met Miriam Toorenent, combinatiefunctionaris van Team Sportservice in de gemeente Heemskerk. Zij hebben het over de pilot in deze Noord-Hollandse gemeente om bewegen breder te stimuleren op en rond de school.

Abonne

Abonneer je op de podcast

er je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.

Meer over dit onderwerp

In aflevering 7 van deze podcast praatte Lennart Booij met Rudmer Heerema en Mirka Jannssen over een brede motorische ontwikkeling bij kinderen. Beluister podcast aflevering 7 hier.

Abonneer je op de podcast

Wil je geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.