HomeActueelProvincie Utrecht Actief: sportief en cultureel aanbod op één plek

Provincie Utrecht Actief: sportief en cultureel aanbod op één plek

Logo Provincie Utrecht Actief

Sport-, beweeg- en cultuuraanbod digitaal op een rij. Met Provincie Utrecht Actief heb je als inwoner alles onder één knop. Het platform is bedoeld voor sport- en cultuuraanbieders om hun activiteiten te delen met een breed publiek. Voor de inwoner is het een gemakkelijke online tool om te zien wat het aanbod in de regio is en zich meteen in te schrijven als er iets passends tussen zit. We beginnen met de uitrol van dit platform in de gemeenten waar wij het sportbeleid uitvoeren. 

Met dit platform kan elke vereniging het aanbod digitaal aanbieden. “We zetten deze site open voor alle aanbieders van sport, bewegen en cultuur. Inwoners hoeven niet meer urenlang te zoeken naar wat er allemaal is. De sport- of cultuuraanbieder hoeft zich daarnaast niet in te schrijven op allerlei sites. Het scheelt voor beide een heleboel werk”, verduidelijkt Lieke van Adrichem, buurtsportcoach uit Lopik.  

Mooie kansen voor de aanbieders

“Daarbij”, gaat de buurtsportcoach verder, “biedt het platform voor aanbieders veel mooie kansen. Ze hebben een extra middel om inwoners te bereiken. Het platform helpt bij het werven van nieuwe leden. Er is een gemakkelijk inschrijf- en betaalsysteem en aanbieders maken zich op een eenvoudige manier kenbaar aan een breed publiek. Aanbieders in de gemeente Lopik en De Ronde Venen kunnen gratis gebruik maken van het platform. Om de inwoners een zo compleet mogelijk overzicht te geven, hebben we de sport- en cultuuraanbieders nodig.” 

Voor iedere inwoner

Door middel van de voorkeursfilters van het platform kunnen inwoners zoeken naar aanbod dat bij hen past. Als de inwoner passend aanbod heeft gevonden, kan diegene zich door middel van een gratis account inschrijven. De site is gebruiksvriendelijk en wijst snel en makkelijk de weg in het volledige aanbod. Provincie Utrecht Actief maakt het voor de inwoners een stuk gemakkelijker om een keuze te maken uit al het sport-, beweeg- en cultuuraanbod uit de gemeente.   

Vijfheerenlandenactief.nl

Vanuit het Lokaal Sportakkoord is voor de gemeente Vijfheerenlanden besloten om een eigen sportplatform op te zetten. Dit heet vijfheerenlandenactief.nl  Dit platform heeft bijna allemaal dezelfde functionaliteiten en het aanbod wordt automatisch toegevoegd aan het platform van de provincie. Zo is het aanbod voor de inwoner compleet.  

Aanmelden als aanbieder of inwoner?

Ga voor Lopik en De Ronde Venen naar www.provincieutrechtactief.nl en voor Vijfheerenlanden naar vijfheerenlandenactief.nl 

Meer info

Voor alle voordelen en functionaliteiten nogmaals op een rij bekijk:

Flyer Provincie Utrecht Actief De Ronde Venen

Flyer Provincie Utrecht Actief Lopik

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sanne Meerman
Meer informatie?

Bel of mail Sanne Meerman