HomeActueelSportkracht12 begeleidt sportverenigingen kosteloos bij verduurzamen van de accommodatie

Sportkracht12 begeleidt sportverenigingen kosteloos bij verduurzamen van de accommodatie

Sportkracht12 treedt per 1 februari toe tot het netwerk van NOC*NSF voor het begeleiden van sportverenigingen bij verduurzaming van de sportaccommodatie. Met haar landelijke dekkend netwerk speelt Sportkracht12 een essentiële rol in de Routekaart Verduurzaming Sport. De doelstelling van deze routekaart is 95% CO2-reductie op alle sportaccommodaties in Nederland in 2050. Ook Team Sportservice maakt deel uit van deze landelijke organisatie waarin alle provinciale sportorganisaties zijn verenigd en neemt daarin Utrecht en Noord- en Zuid-Holland voor haar rekening.

De aanpak

De dienstverlening van Sportkracht12 kent verschillende belangrijke onderdelen. Aan de ene kant het platform www.duurzamesportvereniging.nl, aan de ene kant werken de professionals binnen Sportkracht12 met een beproefde aanpak. Deze brengt een sportaanbieder vanuit inzicht (energiescan), via het opstellen van een plan van aanpak en begeleiding bij het offertetraject, subsidiemogelijkheden en financieringsplan, tot uitvoering van duurzame maatregelen.

Resultaat: noodzakelijke CO2-reductie en behoud sterk verenigingslandschap
In samenwerking met tal van partners worden sportaccommodaties in Nederland de komende jaren verduurzaamd. Daarnaast zorgt de besparing op de energielasten voor een directe verbetering van de financiële positie en daarmee de toekomstbestendigheid van de sportverenigingen. Een belangrijke reden om hiermee aan de slag te gaan, juist als je vereniging hard geraakt wordt door corona. Daarnaast vervul je als vereniging een bredere maatschappelijke functie en steun je lokale ondernemers. Hiermee draagt de energietransitie bij aan het behoud van het onmisbare en sterke verenigingslandschap in Nederland.

Waarom als Sportkracht12?

Door deze samenwerking aan te gaan als Sportkracht12 en niet als afzonderlijke sportorganisaties zijn we nog beter in staat onze krachten te bundelen. We maken landelijk gebruik van een eenduidige aanpak, gebaseerd op de kennis en ervaring van een aantal provinciale sportorganisaties die al langer verenigingen ondersteunen bij verduurzamen van sportaccommodaties. Drie provinciale sportorganisaties, waaronder Team Sportservice, zijn overigens al vanaf de start in 2020 leverancier van NOC*NSF bij de uitvoering van deze begeleidingstrajecten. Deze aanpak heeft model gestaan voor de huidige manier van werken van alle leveranciers van NOC*NSF.

De taal van de vereniging

Sportkracht12 onderscheidt zich door onafhankelijkheid. Onze professionals beschikken naast de nodige expertise ook over een interessant (duurzaamheids-)netwerk. Ze spreken, door hun jarenlange samenwerking met de sportsector op uiteenlopende thema’s, als geen ander de taal van de verenigingen. Ook onze kennis van het lokale en regionale sportlandschap maakt ons uniek.

Kijk voor meer informatie op: www.duurzamesportvereniging.nl of neem contact op met ons.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Niels van Weert
Meer informatie?

Bel of mail Niels van Weert