HomeActueel16. Boek winst op meerdere beleidsterreinen met sport, bewegen en buurtsportcoaches

16. Boek winst op meerdere beleidsterreinen met sport, bewegen en buurtsportcoaches

In aflevering 16 spreekt Lennart Booij met Bas van de Goor, directeur van de Bas van de Goor Foundation, Karolien van den Brekel, huisarts en auteur van het handboek Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk en Sigrid Schweitzer van WijBuurtsportcoaches.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan! Dit betekent we mogen stemmen en partijen op allerlei onderwerpen driftig standpunten innemen. Sport en bewegen staat niet altijd bovenaan de agenda. Gezien de verantwoordelijkheid van gemeenten voor gezonde inwoners is dat een gemiste kans. Daarom bespreekt Lennart samen met de gasten de meerwaarde van de buurtsportcoach en nemen ze de buurtsportcoachregeling door. Samen zoomen ze ook in op wat gezondheid dan precies is en wat je met bewegen allemaal bereikt. Het gaat namelijk om positieve gezondheid: met bewegen boek je op veel meer beleidsterreinen winst, denk bijvoorbeeld aan bestrijding van eenzaamheid en een beroepsbevolking die minder vaak ziek is.

Voor de actualiteit spreekt Lennart met buurtsportcoach van het jaar Rachel Plaggenburg. Zij vertelt over wat zij als buurtsportcoach voor elkaar krijgt en waarom haar werk belangrijk en zinvol is.

Luister je onze podcast vaker? Dan leren we je graag wat beter kennen! Door het invullen van deze vragenlijst help je ons de podcast nog beter aan te laten sluiten op jouw wensen.

Beluister nu podcast aflevering 16

Abonneer je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps. Klik op de betreffende naam van de app:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.