HomeActueelBeweegtas voor minima groot succes

Beweegtas voor minima groot succes

Dagelijks bewegen is belangrijk voor de gezondheid. Maar toch is het niet vanzelfsprekend dat in ieder gezin genoeg beweegmateriaal is. Maar wat doe je dan als je vanwege coronamaatregelen zoveel mogelijk thuis moet blijven? Om deze groep mensen de kans te geven ook te blijven bewegen en ontspannen heeft Team Sportservice in verschillende regio’s de handen ineen geslagen met zowel lokale als landelijke partijen. Samen hebben we beweegtassen voor minima samengesteld en uitgedeeld. De reacties waren hartverwarmend.

Beweegtas bomvol speelgoed

Van stoepkrijt, een Gruffalo prententboek, Messi-pylonen tot aan een gezonde receptenflyer, elastieken en een Jenga-spel. De beweegtassen verschilden per regio maar zaten allemaal boordevol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen. De tassen werden ook voorzien van beweegtips om met de materialen thuis -binnen of in de tuin- aan de slag te gaan.

Meer dan 1000 gratis sport- en speltassen in Noordkop

In de Noordkop kunnen 400 gezinnen in de gemeente Den Helder, 300 in Schagen en nog eens 300 in Hollands Kroon zich uitleven met het tasje vol sport en cultuur.

De duizend gezinnen kregen dit ‘analoge’ aanbod aan huis geleverd door medewerkers van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon en Den Helder. “Grote glimlachen op de gezichtjes van kinderen, verraste ouders die ontzettend dankbaar zijn en één kindje dat uitriep: ‘is dat echt allemaal voor mij?’ Daar doen we het voor.” Aldus Marloes Smit, regiomanager van Team Sportservice in de regio Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.“ Ook schooldirecteuren zijn razend enthousiast. Chantal van der Raaij van Antoniusschool De Pionier in Den Helder reageerde spontaan: “Wat een mooi initiatief! Er is al meteen een aantal ouders dat een aanvraag heeft gedaan. Echt heel fijn voor onze leerlingen die het niet zo breed hebben thuis.”

Binnen een week meer dan 200 tasjes voor minima in ‘t Gooi

In Hilversum waren er binnen een week 200 tasjes verspreid onder gezinnen. De tasjes zijn verspreid door o.a. Stichting Leergeld Hilversum, GGD, Versa Welzijn, het Leger des Heils en het onderwijs. De reacties zijn geweldig, en we zijn trots op dit initiatief. ‘Fijn om de glunderende koppies te zien, dank jullie voor het mooie werk, is een van de vele enthousiaste reacties die we hebben mogen ontvangen.
Ook het centrum Jeugd & Gezin deed mee met de beweegtas actie. Zij deelden afgelopen week zo’n 50 tasjes uit aan o.a. aan kinderen van het Buitenhuisproject. Anita Zuin-Oosterhuis is blij met deze actie. ‘De tasjes zijn een mooi middel om even een bezoekje aan de kwetsbare kinderen te brengen. Hartelijk dank namens de gezinnen!’

130 gezinnen ontvangen gratis beweegpakket in Zandvoort

In Zandvoort ontvingen 130 gezinnen in de week van 16 april 2020 gratis een beweegpakket voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar. De pakketten werden uitgedeeld aan gezinnen die het afgelopen jaar een aanvraag deden bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

185 gezinnen ontvangen gratis beweegpakket in Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer werden 185 gezinnen verrast met het gratis beweegpakket. Ook in deze gemeente werden de pakketten uitgedeeld aan voor gezinnen die het afgelopen jaar een aanvraag deden bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Met wie werkten we samen?

Om de beweegtassen te realiseren werkte Team Sportservice samen met veel partijen. In Den Helder is dat vanuit het Wijkconvenant, stichting Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds Den Helder, stichting Jeugdfonds Sport Den Helder en Alles Kids 4 Toys in Julianadorp. De tas werd in Schagen mede mogelijk gemaakt door de Van der Voort Groep bv. In Hollands Kroon deed de Hollands Kroonse Uitdaging een duit in het zakje van de Meedoen-tas.

De gratis beweegpakketten in Zandvoort en Haarlemmermeer werden mogelijk gemaakt door Team Sportservice, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Gemeente Haarlemmermeer, gemeente Zandvoort en Bronsport, die de materialen voor een mooie prijs beschikbaar stelde.

In de regio ’t Gooi heeft Team Sportservice ’t Gooi samen met o.a. het Jeugdfonds Sport & Cultuur en JOGG Hilversum de beweegtassen samengesteld.

Bekijk alle foto’s:

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.