HomeActueelStem op Jordy als Buurtsportcoach van het jaar 2019

Stem op Jordy als Buurtsportcoach van het jaar 2019

Jordy van Kesteren brengt kinderen wekelijks in beweging op het Cruyff Court.

Jordy van Kesteren, buurtsportcoach bij Team Sportservice Den Helder, is in de race voor de titel Buurtsportcoach van het jaar. Jordy is genomineerd omdat hij met zijn aanstekelijke enthousiasme al veel kinderen en jongeren in beweging heeft gekregen. Er zijn nog twee andere genomineerde buurtsportcoaches. De finalist met de meeste stemmen wint uiteindelijk. Stem nu voor 12 december.

De benoeming Buurtsportcoach van het jaar wordt georganiseerd door Wij Buurtsportcoaches, het landelijke netwerk voor alle sport- en beweegprofessionals. Er zijn in totaal maar liefs 73 buurtsportcoaches genomineerd. Daarvan zijn er drie geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel Buurtsportcoach van het jaar. Jordy van Kesteren is één van deze drie genomineerden. Aan het winnen van de titel is een stimuleringsprijs verbonden. De winnaar krijgt een geldprijs ter waarde van 1500 euro. Deze prijs is bedoeld om te investeren in persoonlijke ontwikkeling en/of opleiding, dat ten goede komt aan het werk als buurtsportcoach.

Iedereen kent Jordy

Jordy is trots op zijn nominatie: “Het is natuurlijk hartstikke leuk dat ik genomineerd ben. Maar het is eigenlijk een groot compliment voor heel Team Sportservice Den Helder. Ik doe het samen met mijn collega’s! Ook onze partners, waar we mee samen werken verdienen dit compliment.” Elke week is Jordy van Kesteren in verschillende wijken te vinden waar hij sport- en beweegactiviteiten organiseert. Veel kinderen in Den Helder kennen Jordy vanuit dit sportbuurtwerk maar ook vanwege de vele naschoolse activiteiten die Jordy organiseert en zijn betrokkenheid bij beweegactiviteiten op en rond basisscholen. Jordy is in Den Helder het uithangbord en visitekaartje voor de sport- en spelactiviteiten op het Cruyff Court. Jordy is stimulerend en motiverend zonder belerend te zijn. Zo doen kinderen vaker mee aan sport- en beweegactiviteiten in de wijk en leren ze positief en gezond te leven.

Van patat naar gezonde snacks

Jordy wordt vaak benaderd om mee te denken bij de ontplooiing van nieuwe activiteiten met samenwerkingspartners. Onlangs was er een sport- en speldag met een workshop gezond koken bij een van de lokale buurthuizen in Den Helder. Het buurthuis en het jongerenwerk dat hieraan verbonden is vroegen Jordy om mee te denken. Door zijn betrokkenheid bij de organisatie is het buurthuis geïnspireerd geraakt om gezondere snacks aan te bieden. Voorheen werd er bijvoorbeeld patat gebakken. In vervolg hierop is de kook-workshop toegevoegd aan het programma van de sport- en speldag.

Cruyff Court

Jordy is ook de grote motor achter het jaarlijkse 6 vs 6 scholenvoetbaltoernooi op en de heropening van het Cruyff Court (zie foto). In 2018 heeft Jordy met zijn enthousiasme het zelfs voor elkaar gekregen om het Nederlands Kampioenschap Cruyff 6 vs 6 naar Den Helder te halen! Deze landelijke finale maakt een onderdeel uit van Game Day, waar Jordy ook een soccer-court voor organiseerde. Hiervoor heeft hij zelfs samenwerking met voetballers van AZ weten te realiseren! Door populaire games om te zetten in een uitdagend fysiek beweegspel kreeg Jordy veel jeugd achter hun spelcomputer vandaan om samen te bewegen.

Stem ook op Jordy!

Vindt u ook dat Jordy dat de titel Buurtsportcoach van het jaar verdient? Stem dan nu op Jordy. Een uitgebreidere motivatie over de nominatie van Jordy kunt u hier lezen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.