HomeActueelUniek sporten gelanceerd in de regio Holland Rijnland

Uniek sporten gelanceerd in de regio Holland Rijnland

De website en app Uniek Sporten is gelanceerd in de regio Holland Rijnland

Op 14 juni is de maand van Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland afgesloten. Tijdens deze slotbijeenkomst in Huis ter Duin is Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland gelanceerd door wethouder van Duin (wethouder Sport in de gemeente Noordwijk), Paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur en Arjo Wijnhorst van Fonds Gehandicaptensport. De organisatie was in handen van Marvin Straver van Team Sportservice, die procesbegeleider in de regio is.

Wat is Uniek Sporten?

Uniek Sporten is een website en een app van Fonds Gehandicaptensport waarin al het aangepast sportaanbod te vinden is. Uniek Sporten werkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden en het doel is om de vraag en het aanbod van gehandicaptensport in Nederland in kaart te brengen en inzichtelijk te maken voor sporters en sportaanbieders. Staat het aanbod van uw sportvereniging nog niet in de app? Ga dan naar www.unieksporten.nl en meldt het aan.

Maand van Uniek Sporten

Om Uniek Sporten extra op de kaart te zetten in de regio’s Holland Rijnland en Midden-Holland heeft van 9 mei tot 8 juni 2018 de Maand van Uniek Sporten plaatsgevonden. De maand van Uniek Sporten had twee doelen: het onderzoeken van de wensen en behoeften voor mensen met een beperking op het gebied van aangepast sporten, en de app Uniek Sporten op de kaart zetten. Sportkunde studenten van de Haagse Hogeschool hebben in 19 gemeentes (regio’s Holland Rijnland en Midden Holland) een grote bijdrage geleverd aan beide doelen. Zij deden dit in opdracht van Team Sportservice. Een overzicht van alle acties is te vinden via #unieksporten2018 op Twitter en Facebook.

Slotbijeenkomst in Grand Hotel Huis ter Duin

Op 14 juni vond in Grand Hotel Huis ter Duin de grote afsluiting plaats die mede mogelijk gemaakt was door de WMO-regio Holland Rijnland en de gemeente Noordwijk. Het begon allemaal met een inspirerend gesprek tussen Wethouder van Duin en Jeroen Kampschreur over de weg naar zijn gouden medaille op de Paralympische Spelen van 2018. Vervolgens werd de app Uniek Sporten op spectaculaire wijze gelanceerd door Wethouder van Duin, Jeroen Kampschreur en Arjo Wijnhorst. Na de lancering was er vanuit NOC*NSF een workshop aangepast sporten waar de beginselen van aangepast sporten bij de buurtsportcoaches, studenten en beleidsambtenaren werden bijgebracht. De Sportkunde studenten van De Haagse Hogeschool kwamen na de pauze aan het woord om het proces en de resultaten te presenteren. Deze dag werd afgesloten met een netwerkborrel wat fantastisch geregeld was door Grand Hotel Huis ter Duin.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.