HomeActueelLancering campagne Welkom in de sport

Lancering campagne Welkom in de sport

Campagnebeeld Wees Welkom in de sport: voetballer Joa

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog niet welkom in de sport, maar veel sportaanbieders zijn zich hier niet van bewust. Dat is jammer, want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen en ervoor zorgen dat iedereen met plezier sport en beweegt. Omdat het belangrijk is dat zoveel mogelijk Nederlanders het plezier van sporten kunnen ervaren staat Team Sportservice achter de vandaag gelanceerde campagne Welkom in de sport. We dagen iedere sportclub in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht uit om te kijken naar de kansen er liggen om nog meer mensen welkom te heten bij jouw club.

Sporten en bewegen voor iedereen

In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit jullie aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Doe de inclusiecheck op de website van Welkom in de sport en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken!

Ga naar de inclusiecheck

Op naar een inclusieve sportomgeving

Wil je nog informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Neem contact op met jouw Team Sportservice locatie voor meer informatie of om als sportclub aan de slag te gaan: Overzicht locaties Team Sportservice.

Ook kan je via lokale sportakkoorden gebruik maken van verschillende services, die sportclubs op weg helpen naar inclusief sporten. Denk aan trainingen, inspiratiesessies en begeleiding. Op de website Alles over sport vind je meer informatie: ga naar de website Alles over sport.

Over de campagne

De campagne ‘Welkom in de sport’ wordt uitgevoerd door de alliantie Sporten en bewegen voor Iedereen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze campagne daagt sportaanbieders uit om het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving. De alliantie Sporten en bewegen voor iedereen zet zich in om het werkveld bewust te maken van de mogelijkheden en belemmeringen, die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.