HomeActueelSportverenigingen: registratie UBO-register moet voor 27 maart 2022

Sportverenigingen: registratie UBO-register moet voor 27 maart 2022

Sinds 2020 is iedere vereniging met volledige rechtsbevoegdheid verplicht om de personen die zeggenschap hebben over de vereniging, in te schrijven in het zogenoemde UBO-register. UBO staat voor Ultimate Beneficiary Owner, oftewel de uiteindelijke belanghebbende. Het doel van de inschrijving is het tegengaan van financieel-economische criminaliteit.

Als organisatie moet je voor 27 maart 2022 je UBO’s registreren. Ofwel: de eigenaren of personen met zeggenschap binnen jouw sportvereniging moeten in het UBO-register van de Kamer van Koophandel staan. Als sportvereniging moet je er dus voor zorgen dat het bestuur wordt ingeschreven in dit register.

Meer informatie
Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over wat een UBO is en wat er gebeurt wanneer je deze Europese regelt niet navolgt. Ga via deze link naar de website van de Rijksoverheid. Meer praktische informatie over het UBO-register en de het inschrijfformulier vind je op de website van de Kamer van Koophandel. Ga via deze link naar de speciale UBO-pagina op de website van de Kamer van Koophandel.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.