HomeActueelSportverenigingen en corona

Sportverenigingen en corona

onderzoek

Het coronavirus bezorgt menig verenigingsbestuurder flink wat kopzorgen. Hoe hou je de club overeind, nu door de maatregelen de inkomsten stagneren, maar de meeste kosten doorlopen? Team Sportservice zet de belangrijkste tips voor sportverenigingen op een rij.

Het virus

Volg de ontwikkelingen rond het coronavirus en de overheidsmaatregelen via het RIVM.

Noodfonds sport

Op 26 maart is bekend geworden dat NOC*NSF 4 a 5 miljoen euro opzij zet als begin van een groter fonds om de financiële gevolgen van de noodzakelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk op te vangen. De rijksoverheid en andere partners is gevraagd mee te doen in dit Coronanoodfonds Sport. Lees meer op de website van NOC*NSF. Het Coronanoodfonds Sport vormt een aanvulling op de regelingen van de overheid.

Noodloket van het ministerie van Economische Zaken

Eén van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de Coronacrisis is het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken. Ondernemers kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen als zij hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het Coronavirus. Op 26 maart is besloten dat ook sportverenigingen en -stichtingen via het Noodloket een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro kunnen ontvangen. Hieraan zijn voorwaarden verbonden die op dit moment nader worden uitgewerkt. Lees wat er al bekend is op de website van de KNVB.

Verloning personeel sportverenigingen

Heeft een vereniging vragen over het verlonen van medewerkers in relatie tot het coronavirus? Dan kunnen zij hier meer over vinden via onze collega’s van Sportkader Nederland.

Contributie

De inning van contributie bij de leden mag gewoon doorlopen. Ook al is de sportclub dicht voor sporten of trainingen. Lees hierover meer via Sportzaken Pro.

Uitstel bankaflossingen en opschorting afbouw borgstelling SWS

Ook de banken reageren op de financiële zorgen van sportverenigingen. Diverse banken bieden de mogelijkheid om de aflossingen voor een periode van zes maanden uit te stellen. SWS heeft deze banken inmiddels toegezegd om ook de afbouw van de borgstelling op te schorten voor die periode. Lees hierover meer via de website van Stichting Waarborgfonds Sport.

Communicatie

Inkomsten

We adviseren verenigingen om de balans op te maken van het verwachtte verlies en na te denken over inkomsten genererende acties. Ook wij zullen hier ons over buigen en clubs hier waar mogelijk bij ondersteunen!

Linktips

Samen de schouders er onder!

Als afsluiting nog een ludiek bericht, van een Fortuna Sittard supporter die compensatie eiste van zijn club. Dit om maar te laten blijken dat we met elkaar de schouders er onder moeten zetten!

“Beste Fortuna Sittard, ik ben seizoenkaarthouder en ik mis de laatste vier wedstrijden. Hoe zit het met de financiële compensatie”, schrijft de supporter op Twitter. “Begrijp me niet verkeerd: ik bespaar nu ongeveer veertig euro op benzine, bier en frikandellen. Op welke rekening kan ik dit overmaken?”

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hubert Habers
Meer informatie?

Bel of mail Hubert Habers