HomeActueelSportverenigingen en corona

Sportverenigingen en corona

onderzoek

Het coronavirus bezorgt menig verenigingsbestuurder flink wat kopzorgen. Hoe hou je de club overeind, nu door de maatregelen de inkomsten stagneren, maar de meeste kosten doorlopen? Team Sportservice zet de belangrijkste tips voor sportverenigingen op een rij.

Update: 15 oktober 2020

Aangepaste spelregels voor sport

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er sinds 14 oktober nieuwe maatregelen. Voor de sport betekent dit dat onder andere dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen.

Voor antwoorden op uw vragen kunt u het beste de sites van de Rijksoverheid en NOC*NSF raadplegen of contact opnemen met uw lokale verenigingsadviseur.

Noodfondsen

Zowel vanuit de overheid als vanuit de gezamenlijke sport (bonden) en banken zijn verschillende noodfondsen en maatregelen aangekondigd om getroffen sportclubs door de coronatijd heen te helpen. Bekijk op welk fonds jouw vereniging aanspraak kan maken.

NOC*NSF

Overheid

Overig

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hubert Habers
Meer informatie?

Bel of mail Hubert Habers