HomeActueelNieuwe gemeenten aangehaakt bij Volwassenenfonds

Nieuwe gemeenten aangehaakt bij Volwassenenfonds

gemeenten aanhaken volwassenfonds

Sinds 1 januari 2020 is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur actief in Nederland. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven rond het bestaansminimum, zodat ook zij kunnen profiteren van de bewezen, positieve effecten van bewegen. Het Volwassenenfonds ontzorgt gemeenten en faciliteert bij het inzetten van de gelden voor sport en cultuur richting doelgroepen die financiële drempels ervaren. Inmiddels zijn er al 16 gemeenten aangehaakt bij het Volwassenenfonds. 

Nieuwe gemeenten aangehaakt

In 2020 zijn er al 9 gemeenten aangehaakt, en vanaf januari 2021 zijn hier nog 7 gemeenten bij gekomen: Gelderland: Oldebroek, Noord-Holland: Beverwijk, Zuid-Holland: Gouda, Noordwijk en Leiderdorp, Limburg: Peel & Maas en tot slot Friesland: Waakhoeke.

Wat doet het Volwassenenfonds?

Is er thuis geen geld voor sport of een creatieve hobby? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen vanaf 18 jaar die leven rond het bestaansminimum. Voorwaarde is wel dat de gemeente aangehaakt moet zijn bij het Volwassenenfonds.

Waarom een Volwassenenfonds?

De armoede groeit in Nederland. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland geen geld om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten. Het Volwassenenfonds gelooft dat dit juist belangrijke ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. Deelnemen aan sport of creatieve activiteiten zorgt o.a. voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, sterk sociaal netwerk én een groeiend zelfvertrouwen.

Bekijk hier het laatste factsheet met enkele cijfers over het Volwassenenfonds.

Faciliteren van de gemeente

Het Volwassenenfonds richt zich op het faciliteren van de gemeente. Door bijvoorbeeld door financiële rapportages te draaien, te ondersteunen bij de administratie en inrichting van het fonds, communicatiemiddelen te ontwikkelen en te helpen bij het werven van intermediairs. Als gemeente wordt je dus volledig ontzorgd. Voor de uitvoering werkt het fonds samen met de provinciale sportorganisaties. In de provincie Utrecht neemt Team Sportservice deze taak op zich.

Meer informatie of aanhaken?

Meer weten wat het Volwassenenfonds kan betekenen of hoe je als gemeente of intermediair kan aanhaken? Neem dan contact op met Lennert Schuttenbeld provincieutrecht@jeugdfondssportencultuur.nl. Of kijk op www.volwassenfonds.nl.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.