HomeActueelWord GALM-docent en breng senioren in beweging

Word GALM-docent en breng senioren in beweging

Word GALM-docent en breng senioren in beweging. In oktober start er een nieuwe cursus!

In het najaar organiseren Team Sportservice en Stichting GALM een nieuwe cursus tot GALM-leider. De cursus start op zaterdag 24 november in Hoofddorp en vindt daarna op zaterdagen plaats. De cursus wordt georganiseerd omdat er in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland GALM-docenten nodig zijn.

Wat is GALM?

GALM is de afkorting van Groninger Actief Leven Model. Een sportstimuleringsproject om niet actieve senioren vanaf 60 jaar weer aan het bewegen te krijgen en te houden. De GALM-strategie is door o.a. de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkeld en de afgelopen jaren is het een succesvolle methode gebleken. Een GALM-project start met een fitheidstest waarna de deelnemer aansluitend meedoet met een beweegprogramma.

GALM-leider

Doordat steeds meer senioren mee willen doen aan het bewegingsprogramma zijn extra gekwalificeerde GALM-leiders nodig. Van GALM-lesgevers worden specifieke kennis en vaardigheden gevraagd zoals deskundigheid met betrekking tot  diverse sporten en deze aanpassen naar senioren. De GALM-deelnemers zijn namelijk erg divers in hun motorische vaardigheden en bewegingservaring.

Voor wie is deze cursus?

Personen met een sportvooropleiding (ALO, CIOS, MBVO sport en spel, KNGU-verenigingsleider, e.d.) én belangstelling voor de doelgroep kunnen deelnemen aan de cursus.

Inhoud van de cursus

De cursus duurt minimaal 22 uur en wordt gegeven op 4 zaterdagen. Daarnaast bevat de cursus een stage van minimaal 6 uur bij een GALM-groep. De eerste bijeenkomst is op 24 november in Hoofddorp.

Meer informatie

Bekijk de complete cursusomschrijving of neem contact op met Linda Schouten via onderstaand contactformulier of 023 205 50 21.

Inschrijven

Ben je verbonden aan de GALM-projecten in Lisse, Hoofddorp of Wijdemeren. Inschrijven is dan mogelijk via: Inschrijfformulier cursus GALM-leider Sportimpuls. 
Ben je niet verbonden aan één van bovenstaande projecten dan kost de cursus 250 euro en is direct inschrijven mogelijk via: Inschrijfformulier cursus GALM-leider regulier.
Inschrijven kan tot 12 november.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Linda Schouten
Meer informatie?

Bel of mail Linda Schouten