HomeActueelErop uit met het nieuwe Beweeg & Doe boek

Erop uit met het nieuwe Beweeg & Doe boek

Voorkant Beweeg & Doe boek vrouw buiten met elastiek

Elk individu veilig laten sporten op zijn of haar eigen niveau, plaats en tijd. Dat is het doel van het nieuwe Beweeg & Doe boek van Team Sportservice provincie Utrecht. Het boek is bedoeld om senioren handvatten te bieden om actief bezig te blijven tijdens deze coronacrisis. Buitenlucht, bewegen, interactie en creativiteit zijn de thema’s in deze tweede editie.

Erop uit

Het Beweeg & Doe boek is een boek vol met opdrachten die senioren op een passend moment zelf kunnen uitvoeren. Op basis de expertise en ervaring van onder andere onze buurtsportcoaches, zijn opdrachten samengesteld die passen bij de wensen en behoeften van de doelgroep. De opdrachten variëren van laagdrempelige beweegoefeningen tot een buurtbingo. Daarnaast is er in dit boek extra aandacht voor creativiteit en sociale interactie. “De coronacrisis heeft er helaas voor gezorgd dat ouderen minder zijn gaan bewegen”, vertelt buurtsportcoach aangepast sporten Elzemieke van Empel. “Wij hebben dit boek gemaakt om ouderen binnen de maatregelen op een veilige manier te kunnen laten bewegen.”

Samen aan de slag

Team Sportservice provincie Utrecht verspreidt het boek in de gemeenten waar zij het sportbeleid uitvoert. In de gemeente Lopik en Vianen wordt het boek onder andere verspreid onder woonvoorzieningen en zorginstellingen. In gemeente De Ronde Venen wordt het boek enkel online verspreid. Download hier het pdf bestand Beweeg & Doe boek Erop uit

Meer informatie over bewegen

Voor hulp bij het vinden van passend beweegaanbod kan contact worden opgenomen met buurtsportcoach Elzemieke van Empel, via evanempel@teamsportservice.nl. Neem voor meer informatie naar aanleiding van dit artikel of interesse in hardcopy versies, ook via deze weg contact op met Team Sportservice provincie Utrecht.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.