HomeActueelSubsidies groen en gezonde leefomgeving provincie Utrecht

Subsidies groen en gezonde leefomgeving provincie Utrecht

Subsidies groene en gezonde leefomgeving provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft de ambitie om een aantrekkelijke, gezonde, groene en klimaatbestendige regio te zijn waar het prettig wonen en werken is. Daarom heeft de provincie extra subsidies beschikbaar gesteld voor projecten die bijdragen aan biodiversiteit, klimaatadaptatie en gezonde leefomgeving.

Groene en gezonde leefomgeving

De provincie Utrecht lanceert een subsidie waarmee onder meer inwoners zelf aan de slag kunnen met projecten voor een groenere en gezondere woonomgeving. De regeling is niet alleen bestemd voor gemeenten, bedrijven maar ook maatschappelijke organisaties zoals sportverenigingen scholen en kennisinstellingen. De subsidie kan bijvoorbeeld worden verstrekt voor aanleg van een hoogwaardig groen dak, een groenblauw schoolplein, klimaatbestendige kantoorgebouwen of maatregelen voor verhoging van de biodiversiteit in een buurt. Meer weten over de voorwaarden en aanvragen?

Meer weten over deze subsidieregeling en de voorwaarden? Klimaatbestendige, Groene en Gezonde Steden en Dorpen 2021-2023 | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl)

Gratis adviezen & quickscans Natuur en Milieu federatie Utrecht (NMU)

Wil je een duurzaam dak voor je huis, sportaccommodatie, school, of bedrijventerrein? Maar vraag je je af waar te e beginnnen? Kies je voor zonnepanelen en groen. Voor waterberging, een terras? Of voor een combinatie? De NMU komt je te hulp! Buren en bedrijven die serieus willen uitzoeken wat de mogelijkheden zijn, en minimaal 50% van het dak willen vergroenen, komen in aanmerking voor een gratis constructieberekening en quickscan. Deze wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. Vanuit het Servicepunt Duurzame Daken zijn er gratis adviezen te vergeven.

  • Constructieberekeningen (bij minimaal 10 deelnemers in de buurt)
  • Quickscans (idem)

Voor meer informatie: https://www.nmu.nl/servicepunt-duurzame-daken/gratis-constructieberekening-en-quickscan-voor-bedrijven/

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.