HomeActueelGemeente Eemnes sluit aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Gemeente Eemnes sluit aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Eemnes Volwassenenfonds provincie Utrecht

Als eerste gemeente in de provincie Utrecht is Eemnes aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die moeten leven van een minimuminkomen, zodat ook zij kunnen profiteren van de bewezen, positieve effecten van bewegen.

Het is bewezen dat sporten of het uitvoeren van een creatieve hobby een positief effect heeft op de gezondheid. Toch zijn er meer dan 1 miljoen mensen in Nederland die geen geld hebben voor sport of een culturele hobby. Om deze mensen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. De gemeente Eemnes vindt dat iedereen mee moet kunnen doen aan sport of aan culturele activiteiten.

“Ook mensen met minder geld moeten toegang hebben tot sport en cultuur. Via het Volwassenenfonds kunnen we dat mogelijk maken en dragen we bij aan een gezond en gelukkig leven van al onze inwoners”, aldus Wethouder Wilma de Boer-Leijsma.

Over het fonds

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven van een minimuminkomen. De visie van het Volwassenenfonds is een inclusieve samenleving, waarin iedereen profiteert van de kracht van sport & cultuur. De missie is het wegnemen van financiële drempels tot sport & cultuur bij volwassenen. In totaal zijn er nu 17 gemeenten aangehaakt, sinds de oprichting in 2020.

Aanvragen

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds gebeurt door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Denk aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst. Informatie hierover is te verkrijgen via info@sportiefengezondbel.nl

Faciliteren van de gemeente

Het Volwassenenfonds richt zich op het faciliteren van de gemeente. Door bijvoorbeeld door financiële rapportages te draaien, te ondersteunen bij de administratie en inrichting van het fonds, communicatiemiddelen te ontwikkelen en te helpen bij het werven van intermediairs. Als gemeente wordt je dus volledig ontzorgd. Voor de uitvoering werkt het fonds samen met de provinciale sportorganisaties. In de provincie Utrecht neemt Team Sportservice deze taak op zich.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u interesse om aan te haken bij het Volwassenenfonds? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over.

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.