HomeActueelNOC*NSF organiseert webinars over financiën, ledenbinding en communicatie

NOC*NSF organiseert webinars over financiën, ledenbinding en communicatie

Sinds 1 januari 2019 is de verruiming van de btw-sportvrijstelling van kracht. Een expert van Team Sportservice praat uw verenigingen in één avond bij over deze laatste ontwikkelingen.

Alhoewel het sociale- en verenigingsleven weer langzaam op gang komt heeft het coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep. Op sportaccommodaties wordt weer langzaamaan gesport, rekening houdend met het nieuwe normaal van de anderhalve meter samenleving. Als sportvereniging wordt u, in deze situatie, dan ook geconfronteerd met veel nieuwe uitdagingen. Op basis van de opgehaalde behoefte heeft het NOC*NSF in samenwerking met de Rabobank webinars ontwikkeld op de thema`s ledenbinding, financiën en communicatie.

De webinars worden landelijk via de lokale overheid en de Adviseur lokale sport vanuit de Services van het Sportakkoord aangeboden. Voor sportaanbieders is deelname gratis. Bestuurders en/of andere clubvrijwilligers die interesse hebben in een webinar kunnen via het onderstaande overzicht een geschikte dag kiezen en zich inschrijven via de betreffende link. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen. De webinars zijn interactief: centraal staan de issues van de club, de actualiteit en elkaar lokaal – online – ontmoeten. Let op: per webinar kunnen maximaal 100 personen deelnemen!

Webinar “Financieel gezond de crisis door”

Hoe ga je om met de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kan je gebruik maken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten? Tijdens webinar:

• Leren verenigingen hoe ze om kunnen gaan met het tijdelijk wegvallen van inkomstenbronnen;
• Geven we inzicht in manieren om uitgaven te beperken en mogelijk toch ook al nieuwe inkomsten te genereren voor de verenigingen;
• Krijgen de verenigingen informatie over de algemene regelingen die geldig en toepasbaar zijn voor de sportbranche;
• Zoeken we samen naar een nieuw evenwicht in financiën voor de verenigingen.

Bekijk hier het overzicht van de beschikbare dagen en schrijf je gelijk in!

Webinar “Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten”

Hoe kan jouw vereniging betrokkenheid creëren en leden actief blijven binden, juist in deze tijd? Hoe kun je toch contact houden, je leden iets bieden en daarmee je leden behouden? Tijdens webinar:• Leren verenigingen hoe ze om kunnen gaan met deze vreemde situatie waarin de leden elkaar niet ‘live’ kunnen ontmoeten;

• Bespreken we creatieve mogelijkheden om binding te creëren;
• Krijgen verenigingen leuke voorbeelden van activiteiten die leden vanuit huis kunnen doen;
• Zoeken we nieuwe manieren en geven we inzichten over het behouden van een teamgevoel;
• Gaan we op zoek naar mogelijkheden hoe verenigingen in contact kunnen blijven met hun leden.

Bekijk hier het overzicht van de beschikbare dagen en schrijf je gelijk in!

Webinar “Communiceren, juist nu! Maar hoe?”

“Communiceren, juist nu! Maar hoe?” ontwikkeld die we vanuit het (lokale) Sportakkoord aanbieden. De webinar is interactief: centraal staan de issues van de club, de actualiteit en elkaar lokaal – online – ontmoeten. Hoe kan jouw vereniging zowel de interne- als externe communicatie optimaal inzetten in tijden van de coronacrisis? Welke communicatieaanpak, welke tools en succesvolle content? Tijdens webinar:

• Bespreken we het belang van blijven communiceren in tijden waarin je elkaar niet ‘live’ kunt ontmoeten;
• Zoeken we naar een communicatieaanpak waarmee de verenigingen iedereen op een aantrekkelijke manier kan blijven betrekken;
• Krijgen de verenigingen concrete tips over communicatie in tijden van crisis;
• Kijken we naar de beste communicatiemiddelen die verenigingen nu kunnen gebruiken, zoals social media en online tools;
• Laten we creatieve mogelijkheden zien voor het contact richting leden, vrijwilligers, partners en de buurt.

Bekijk hier het overzicht van de beschikbare dagen en schrijf je gelijk in!

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van de inschrijving. Eén dag (24 uur) voor de betreffende webinar ontvangt u een e-mail voor deelname. Deze mail bevat een hyperlink en bijbehorende uitleg zodat u kunt deelnemen aan de webinar.

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.