HomeActueelBRAVO! Fittest Zuidplas een groot succes

BRAVO! Fittest Zuidplas een groot succes

Galm zet senioren vanaf 75 jaar blijvend in beweging

Afgelopen zaterdag hebben ruim 100 senioren deelgenomen aan de BRAVO! fittest in Zuidplas, georganiseerd door Sportstichting Zuidplas en Team Sportservice Zuid-Holland. Door middel van enkele tests werd de fitheid van de senioren in kaart gebracht en na afloop kreeg elke deelnemer een persoonlijk beweegadvies.

De fittest

De deelnemers werden tijdens de fittest onder andere getest op hun balans, beenkracht, knijpkracht, oog-hand coördinatie en lenigheid in de rug en schouders. Ook werd door middel van een wandeltest het uithoudingsvermogen getest. Na afloop van de alle tests kreeg elke deelnemer een overzicht van de persoonlijke resultaten, waarbij ook een vergelijking met de gemiddelde resultaten van de leeftijdgenoten was meegenomen, en een beweegadvies van een beweegconsulent. De deelnemers kregen een brochure mee met al het sport- en beweegaanbod voor 55plussers in de gemeente Zuidplas om gelijk naar een mogelijke invulling van dit advies te kunnen kijken.
Ook wethouder Verbeek, die onder andere Sport in zijn portefeuille heeft, kwam nog even langs in de sporthal om een kijkje te nemen.

Ook een fittest in uw gemeente?

Heeft uw gemeente ook interesse in en fittest voor senioren? Dan kunt u contact opnemen met Marvin Straver.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.