HomeActueelWorkshop GOALCHA in Vianen groot succes

Workshop GOALCHA in Vianen groot succes

Woensdag 29 augustus verzamelden zich in sportcentrum Helsdingen in Vianen buurtsportcoaches, jeugdtrainers, gymdocenten en combinatiefunctionarissen voor een workshop street handbal, oftewel: GOALCHA. Het doel van de workshop, die werd georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en Team Sportservice provincie Utrecht, was om sportaanbieders kennis te laten maken met GOALCHA en hen te inspireren hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld tijdens de Nationale Sportweek, die begint op 15 september aanstaande. Of door deze nieuwe manier van spelen met een bal te integreren in hun trainingen en activiteiten.

De workshop begon met een korte presentatie van Marieke Kalverda van het NHV, die de deelnemers meenam in het ontstaan van de sport. Haar belangrijkste boodschap: GOALCHA kan overal en door iedereen worden gespeeld. Met behulp van het geven van dit soort workshops hoopt Marieke dat steeds meer mensen enthousiast raken over GOALCHA en uiteindelijk handbal: “Het is mijn droom dat ik over een poosje niet alleen meer de voetbal voorbij zie komen op schoolpleinen en speelveldjes, maar ook de felgroene GOALCHA-bal. Ik ben dan ook erg blij dat we in Utrecht de samenwerking zijn aangegaan met Team Sportservice en dat we onze krachten bundelen om GOALCHA te promoten.”

Bewegingsconsulent Rianne Schaap: “We hebben geprobeerd de deelnemers mee te geven dat het niet nodig is iets nieuws op te tuigen om GOALCHA te kunnen gebruiken. Je integreert het gemakkelijk in je lessen of tijdens een event zoals de Nationale Sportweek. Vooral als je ervoor kiest de samenwerking aan te gaan met bijvoorbeeld de lokale handbalvereniging.”

Het NHV en Team Sportservice provincie Utrecht organiseerden niet alleen deze workshop, maar ontwikkelden samen ook GOALCHA-leskaarten. Rianne Schaap, bewegingsconsulent bij Team Sportservice provincie Utrecht, zette de deelnemers tijdens de workshop meteen met deze leskaarten aan het werk: “Het is onze bedoeling om niet alleen een leuke workshop te organiseren, maar alle beweegaanbieders ook echt te motiveren om daadwerkelijk met GOALCHA aan de slag te gaan. De leskaarten zijn daarvoor een prachtig hulpmiddel.” Door de deelnemers in kleine groepjes te laten nadenken over een casus werd bovendien duidelijk hoe makkelijk het is om GOALCHA te implementeren. Rianne Schaap: “We hebben geprobeerd de deelnemers mee te geven dat het niet nodig is iets nieuws op te tuigen om GOALCHA te kunnen gebruiken. Je integreert het gemakkelijk in je lessen of tijdens een event zoals de Nationale Sportweek. Vooral als je ervoor kiest de samenwerking aan te gaan met bijvoorbeeld de lokale handbalvereniging. ”

Na het theoretische deel werd het tijd voor de deelnemers om zelf aan de slag te gaan. De workshop werd afgesloten met een clinic, waarbij de basisvaardigheden van GOALCHA aan bod kwamen en iedereen zelf kon ondervinden welke oefeningen je allemaal met de GOALCHA-bal kunt uitvoeren. De workshop werd door alle deelnemers zeer enthousiast ontvangen. Combinatiefunctionaris Wim Stienen zei na afloop: “De combinatie van de laagdrempeligheid van de sport, de duidelijke leskaarten en de mogelijkheid die ik heb gehad om tijdens deze workshop met andere deelnemers van gedachten te wisselen maken het voor mij zo makkelijk hiermee aan de slag te gaan dat ik mijn eerste les GOALCHA morgen al ga geven.”

Ook interesse in een workshop GOALCHA? Neem contact op met Team Sportservice provincie Utrecht via onderstaand contactformulier.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.