HomeActueelEen gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd

Dynamische en gezonde school

Nederland is inmiddels ‘Europees kampioen zitten’. Onderzoek van het CBS en RIVM laat zien dat kinderen van 4 tot 11 jaar op een gemiddelde doordeweekse dag gemiddeld 7,2(!) uur zitten. Op een schooldag brengen zij ongeveer 2/3 van de tijd zittend door in de klas. Regelmatig bewegen zou een vanzelfsprekend onderdeel van de dag moeten zijn. Door voldoende afwisseling tussen zittend leren en bewegen, verbetert de aandacht, concentratie en motivatie van kinderen. Daarom en vanwege de vele gezondheidsvoordelen is het organiseren van beweegmomenten belangrijk.

De Dynamische en Gezonde School

Dagelijks werkt Team Sportservice aan een gezonde omgeving voor kinderen waar een brede motorische ontwikkeling, zelfvertrouwen en plezier in bewegen aan de basis staan voor een sportief, gezond en sociaal leven. Wij bevorderen dat een gezonde leefstijl voor ieder kind vanzelfsprekend is, dat alle kinderen voor en na schooltijd bewegen en tussen de lessen door ook actief zijn. We roepen daarom alle scholen en besturen op zich in te zetten voor een dynamische en gezonde school!

Ben je benieuwd hoe we dit doen? Luister dan naar onze podcast Sport & Samenleving, aflevering ‘De Dynamische Schooldag’, vol met inspirerende verhalen en eye-openers!

Team Sportservice legt de verbinding tussen bewegen in de gymzaal, de klas, het schoolplein en de omgeving van de school. Zo maken wij de fysieke en sociale omgeving waarin de kinderen opgroeien gezonder. Wanneer kinderen minder vaardig in bewegen zijn, bieden wij extra ondersteuning en brengen de samenwerking met zorgprofessionals op gang. Dit zorgt ervoor dat kinderen beter kunnen meedoen met buitenspelen, de gymles of aansluiting vinden bij een sportaanbieder.

Bouwstenen van een sportief, gezond en sociaal leven

Voor een dynamische en gezonde school is het belangrijk aandacht te hebben voor de vier bouwstenen van een sportief, gezond en sociaal leven. Deze bouwstenen versterken elkaar en zijn de uitgangspunten voor onze interventies die de basis vormen voor een leven lang bewegen.

Voor meer informatie over onze interventies, neem contact op met één van onze regiocoördinatoren Jeugd en Onderwijs

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mariëlle Splinter
Meer informatie?

Bel of mail Mariëlle Splinter