HomeActueelProvinciale bijeenkomst buurtsportcoaches aangepast sporten

Provinciale bijeenkomst buurtsportcoaches aangepast sporten

angepast sporten bijeenkomst provincie Utrecht

SportUtrecht, Buurtsportcoach Amersfoort en Team Sportservice provincie Utrecht organiseren op dinsdag 27 oktober 2020 van 9.30 tot 12.00 uur een online meeting voor alle buurtsportcoaches, beweegcoaches en consulenten aangepast sporten die in de provincie Utrecht werkzaam zijn. Ook de regio ’t Gooi (NH) sluit aan op deze bijeenkomst, gezien haar ligging.

Ervaringen delen

Naar aanleiding van de succesvolle editie in 2019, waar circa 30 buurtsportcoaches aan deelnamen, bleek de behoefte om elkaar goed leren kennen, kennisdeling en ervaringen uitwisselen, erg groot. In de praktijk hebben de buurtsportcoaches en consulenten van verschillende gemeenten al regelmatig contact, als het gaat om doorverwijzing van mensen met een beperking naar passend aanbod. Ook  heeft het aangepast sporten, in bijna alle lokale sportakkoorden, een plek gekregen in de ambitie inclusief sporten en bewegen.

Verbinding van zorg & sport

De vijf samenwerkingsverbanden (Lekstroom, Utrecht-West, Oost Utrecht, Eemland en stad Utrecht) zijn allen aangesloten bij Uniek Sporten. De onderwerpen waar momenteel veel aandacht naar uit gaat zijn “verbinding van zorg & sport” en “communicatie”. Deze thema’s komen dan ook via good practices en inbreng van experts terug. Ook worden de recente provinciale en regionale ontwikkelingen en initiatieven met elkaar gedeeld.

Online meeting

Vanwege alle geldende maatregelen rondom Corona, komen de buurtsportcoaches, deze keer niet fysiek bijeen, maar is er gekozen voor een online meeting. Op dit moment staat de teller op 27 deelnemers. Interesse? Je kunt je nog aanmelden. Stuur dan een e-mail naar Sandra van Wijhe-Faase.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.