HomeActueelVeiliger en vitaler blijven fietsen met Doortrappen 

Veiliger en vitaler blijven fietsen met Doortrappen 

Doortrappen provincie Utrecht

Op een veilige en vitale manier blijven fietsen. Daarbij helpt Doortrappen. Dit landelijke project is inmiddels in veel gemeenten uitgerold. Binnen Doortrappen worden interventies ingezet die ouderen bewust maken van fietsveiligheid en hen helpen bij vitaliteit op de fiets. Binnen de provincie Utrecht  coördineert Team Sportservice deze interventies in opdracht van de Provincie Utrecht. Wij doen dit samen met Veilig Verkeer Nederland, XTNT en Sport Utrecht

Gemeenten aangesloten bij Doortrappen

“Binnen de provincie Utrecht zijn inmiddels meer dan tien gemeenten aangesloten bij Doortrappen”, vertelt Jorrit Hansen van Team Sportservice. “Kwartiermakers van de provincie informeren ons wanneer een gemeente is aangehaakt. Daarna gaan we met de lokale Doortrappen-coördinator in gesprek om te kijken welke interventies passen bij hun doelen. Daarbij kan worden gedacht aan Fietsfit, Fietsvaardigheidsparcours, Fietscheck en Fietsgesprek.”

Vaker & veiliger op de fiets

“Vervolgens ondersteunen wij die lokale coördinator zoveel mogelijk, zodat hij of zij zich vooral bezig kan houden met de werving en lokale uitrol van de activiteiten. Meestal kiezen we voor een kick-off en daaropvolgend interventieprogramma. Mooi is het als daaruit nieuwe fietsgroepen ontstaan. Want het doel is niet alleen dat ouderen veiliger gaan fietsen, maar ook dat zij vaker op de fiets stappen. De interventies van Doortrappen zijn erop ingericht om ook dat enthousiasme aan te wakkeren.”

Vragen over Doortrappen?

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Jorrit Hansen via jhansen@teamsportservice.nl of 06 132 88 250. 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.