HomeActueelSamen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds verder als Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan, na jaren van intensieve samenwerking achter de schermen, per 3 april samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Beide fondsen zetten zich al heel lang in om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren die opgroeien in armoede, toch kunnen sporten of aan kunst en cultuur kunnen doen.

Coördinator Arianne Niks: “Voor ons is deze naamsverandering een logische stap. Het is onze overtuiging dat het voor kinderen en jongeren die opgroeien in armere gezinnen niet uitmaakt of zij zich kunnen uitleven tijdens voetbal, judo, drummen of streetdance. Het belangrijkste is dat ze mee kunnen doen, de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun leefwereld te vergroten”.

Behalve een nieuwe naam is er nu ook een gezamenlijke visuele identiteit. Deze is energiek, kleurrijk en beweegt op een dynamische manier mee, maar de basis is solide. Straalt energie, kracht, trots en blijheid uit en zet de kinderen en jongeren centraal. Neem alvast een kijkje op de nieuwe website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport, dans, muziek of iets anders creatiefs. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. De contributie/lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat. Kijk voor exacte spelregels per gemeente onderaan deze pagina bij ‘zoek een fonds bij jou in de buurt’.

Team Sportservice is in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland de coördinator voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en in de provincie Utrecht de coördinator Jeugdfonds Sport.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Arianne Niks
Meer informatie?

Bel of mail Arianne Niks