HomeActueelRegio Lekstroom sluit aan bij Uniek Sporten!

Regio Lekstroom sluit aan bij Uniek Sporten!

De vijf gemeenten uit de regio Lekstroom – IJsselstein, Houten, Nieuwegein, Lopik en Vijfheerenlanden – slaan de handen ineen op het gebied van aangepast sporten. Op 25 maart zetten de wethouders van deze gemeenten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst ‘Uniek Sporten’. Samen investeren zij in een verbetering van het sportlandschap voor mensen met een beperking. Onder andere door aan te sluiten op Uniek Sporten; hét landelijk online platform dat sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijker maakt.

Sporten met een handicap

Voor mensen met een beperking is het vaak nog niet vanzelfsprekend om dicht bij huis een sport of beweegactiviteit te vinden die bij ze past. Het aanbod in de buurt is niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen geschikt vervoer. Om hier verandering in te brengen gaat er in de regio Lekstroom een regio-coördinator aangepast sporten van Team Sportservice provincie Utrecht aan de slag. Deze coördinator zal meer  samenwerking binnen het regionale netwerk aangepast sporten stimuleren en ervoor zorgen dat kennis wordt gedeeld. Daarnaast wordt er ingezet op het creëren van een optimale dekking van beweeg- en sportactiviteiten voor mensen met een beperking in de regio Lekstroom. Zodat iedereen kan meedoen!

Uniek Sporten

Een goede eerste stap is al in gang gezet. Het sportaanbod voor mensen met een beperking in de gemeenten binnen de regio Lekstroom wordt geïnventariseerd en inzichtelijk gemaakt op de website en de app Uniek Sporten van het Fonds Gehandicaptensport. De inwoners van de vijf gemeenten kunnen zo op een eenvoudige manier bekijken wat er in hun regio allemaal mogelijk is. De site www.unieksporten.nl biedt daarnaast de mogelijkheid om accommodaties te beoordelen op toegankelijkheid en je vindt er sportmaatjes, blogs en tips.

Sportieve aftrap

Het ‘tekenmoment’ vond plaats op 25 maart in Sportcentrum Helsdingen in Vianen. Daar gaf sportvereniging De Recreanten voor alle aanwezigen en de wethouders van de betrokken gemeenten een demonstratie van verschillende beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Een sportieve start van het nieuwe regionale samenwerkingsverband aangepast sporten!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.