HomeActueelSubsidie van Ministerie van VWS voor nieuw platform Taakie

Subsidie van Ministerie van VWS voor nieuw platform Taakie

Team Sportservice en Sportscloud nemen cheque in ontvangst van Minister Bruno Bruins voor de ontwikkeling van Taakie

Vorige week heeft het ministerie van VWS een subsidie van €70.000 uitgereikt aan Team Sportservice en SportsCloud voor de ontwikkeling van de nieuwe tool Taakie. Met dit online platform helpen we een vrijwilligerscoördinator simpel en snel een vrijwilliger te vinden voor een taak of functie binnen de vereniging. Dankzij de subsidie kunnen we starten met het ontwikkelen en testen. Taakie wordt in de tweede helft van 2020 officieel gelanceerd.

Meer kennis en vrijwilligers

Vrijwilligerstekorten zijn een terugkerend probleem op sportverenigingen. Toch is dit vaak onnodig. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat mensen best wel vrijwilligerswerk willen doen, maar hiervoor wel gevraagd willen worden, dat vrijwilligers die een taak doen die goed bij ze past, langer vrijwilliger blijven en dat vacaturebanken en noodkreten op verenigingswebsites niet werken. Nee, verenigingen hebben behoefte aan concrete, praktische tools die hen ontlasten, met een positieve insteek. Vrijwilligerswerk is leuk om te doen! Met bovenstaande uitgangspunten in het achterhoofd heeft Team Sportservice Taakie bedacht en in Sportscloud de ideale partner gevonden om het te ontwikkelen.

Werking

Taakie brengt inzicht in het ledenbestand en openstaande taken en maakt het vinden van een vrijwilliger eenvoudiger en snellerDoor het uploaden van de ledenlijst, openstaande taken en functies toe te voegen en met een korte vragenlijst de interesses en talenten van de potentiële vrijwilligers te inventariseren krijgt de coördinator inzichtOp basis hiervan kan hij of zij gericht leden benaderen voor een openstaande taak of functieNiels van Weert van Team Sportservice: “Waarom gebruiken we anno 2020 niet de kracht van data en technologie? Waarbij de persoonlijke wensen, behoeften en interesse van leden en betrokken nog steeds leidend zijn maar het veel gemakkelijker is dit inzichtelijk te krijgen.”   

Samenwerking SportsCloud en Team Sportservice

Team Sportservice richt zich op de maatschappelijke inzet van sport en bewegen, SportsCloud helpt sportorganisaties een weg te vinden in de digitale wereld. Een wereld waarin digitale oplossingen organisaties helpen om dichterbij hun achterban te komen. Door de handen ineen te slaan willen we met Taakie op een innovatieve en interactieve manier het tekort aan vrijwilligers proberen te verhelpen. De bijdrage ontvangen van minister Bruno Bruins is hierin onmisbaar  

Op de hoogte blijven

We gaan nu hard aan de slag om in de tweede helft van 2020 Taakie te kunnen lanceren. Wilt u op de hoogte blijven? Laat dan uw gegevens achter op de website van Taakie. 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels van Weert
Meer informatie?

Bel of mail Niels van Weert