HomeActueelWebinar Alcoholbeleid in een (gezonde)sportomgeving

Webinar Alcoholbeleid in een (gezonde)sportomgeving

Webinar alchol en sport

In het Nationaal Preventieakkoord zijn ambities en doelstellingen afgesproken om sportverenigingen te helpen bij een passend alcoholbeleid. Om zo problematisch alcoholgebruik tegen te gaan en een grotere naleving op alcoholgebruik van jongeren onder de 18 jaar. Op dinsdag 25 mei is er webinar speciaal voor gemeenten over dit thema en hoe je aan de slag gaat met een passend alcoholbeleid.

Rol van gemeenten

Gemeenten spelen  een belangrijke rol in de handhaving op de horecavergunning van sportverenigingen. In dit praktijkgerichte webinar krijgt u inzicht in de beschikbare ondersteuning voor sportverenigingen en hoe u hier gebruik van kunt maken.

Richtlijnen alcohol & sport

Het NOC*NSF heeft samen met diverse partijen zoals Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Stichting Jeugd & Alcohol en Team:Fit de ‘richtlijnen alcohol en sport’ ontwikkeld. In het webinar wordt stil gestaan hoe u deze inzet en welke andere mogelijkheden er nog meer zijn om aan de slag te gaan met een passend alcoholbeleid.

Team:Fit Coach

Swer Elbertsen van Team Sportservice provincie Utrecht en tevens Team:Fit Coach, laat zien hoe de sportlocaties begeleid worden op het thema alcohol en hoe we hier samen in kunnen optrekken. Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Zij helpen je met beleid op het gebied van roken en alcohol. Daarnaast ondersteunen ze verenigingen om het aanbod in de kantine lekkerder en gezonder te maken.

Sprekers webinar:

Tijdens het webinar zijn er diverse sprekers aanwezig:

VNG – Projectleider preventieakkoord
JOGG – Swer Elbertsen – Team:Fit Coach
NOC*NSF – Adelien van Kooten – Projectleider gezonde sportomgeving

Datum en aanmelden

Dit (gratis) webinar vindt online plaats op dinsdag 25 mei van 13.30 uur – 15:00 uur. Aanmelden kan via deze link.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Swer Elbertsen: selbertsen@teamsportservice.nl

 

 

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.