HomeActueelOnline bijeenkomst: verbinding tussen zorg en sport

Online bijeenkomst: verbinding tussen zorg en sport

online bijeenkomst zorg en bewegen verbinden

Op woensdagavond 18 november organiseerde Team Sportservice Vianen een succesvolle online bijeenkomst voor mensen uit de gemeente Vijfheerenlanden die werkzaam zijn in de zorg of sport. Deze bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van het lokaal sportakkoord van de gemeente Vijfheerenlanden.

Zorg & sport verbinden cruciaal

Eén van de akkoorden is namelijk ‘sport en bewegen meer als middel beschikbaar stellen voor doelgroepen met speciale behoeften’. Hiervoor is het cruciaal dat zorg en sport met elkaar verbinden. En dat is gelukt! Van beleidsambtenaar Sport en sportschoolhouder tot aan medewerker van een verzorgingstehuis, alle expertises gingen met elkaar in gesprek.

Interactie en concrete voorbeelden

Mensen deelden in kleine groepjes hun verhaal en ervaringen. Zo ontstond veel overeenstemming over welke groepen extra aandacht verdienen als het gaat om een gezonde, actieve levensstijl. Bovendien werden er al concrete voorbeelden genoemd hoe dit in de toekomst aan te pakken.

Alle betrokkenen waren enthousiast over deze manier van samenkomen en willen graag bij een volgende bijeenkomst aanwezig zijn. De eerste verbinding is gelegd!

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.