HomeActueelGeef sport een plek op de lokale politieke agenda

Geef sport een plek op de lokale politieke agenda

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen (GR2018). Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma’s. Dé gelegenheid om sport een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma’s, maar ook om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek voor sport op de lokale politieke agenda te houden. Vooral de sportclubs kunnen de lokale politiek inspireren met de kracht van sport door hen uit te nodigen op hun club of samen een werkbezoek of (sport)debat te organiseren.

Word sportcampagneleider

Om sport prominent op de agenda te zetten is het SportcampagneteamNL op zoek naar lokale sportliefhebbers met politieke sensitiviteit die als Sportcampagneteamleider een lokaal sportcampagneteam willen aanvoeren.

Voor wie

Sportcampagneteamleider is bij uitstek een rol voor beleidsambtenaren sport, functionarissen sportondersteuningsorganisaties en vertegenwoordigers van sportraden. Van een sportcampagneteamleider wordt namelijk verwacht dat hij of zij het overzicht heeft over het lokale speelveld en de verschillende spelers daarbinnen. U bent in staat om het algemeen belang van de lokale sport goed te verwoorden en weet daarin de verschillende lokale spelers te verbinden. Binnen een team gaat u samen aan de slag om ervoor te zorgen dat sport een goede plek krijgt in het coalitieakkoord.

Rol van de sportcampagneleider
Het sportcampagneteamNL verwacht van de lokale sportcampagneleider dat hij of zij zich opwerpt als de verbinder van de lokale sport, campagneleider van de lokale sportcampagne, én eerste aanspreekpunt van het sportcampagne team richting de provinciale coördinator.

Samenwerken

De gemeente maakt het lokale sportbeleid en geeft in verhouding tot de rijksoverheid veel meer uit aan sport (130 miljoen van het rijk tegenover 1,2 miljard van alle gemeenten samen). Succesvol samenwerken tussen gemeenten, de lokale politiek en sportclubs kan alle partijen veel opleveren.

Praktische informatie

Op de websites www.nocnsf.nl/gr2018 en www.gr2018sport.nl vindt u alle praktische informatie over de sportcampagne richting de gemeenteraadsverkiezingen, zoals toolkits, handleidingen, campagneboodschappen en binnenkort een overzicht van alle bijeenkomsten, werkbezoeken en (sport)debatten van lokale Sportcampagne Teams. Sportcampagneteam NL is een samenwerking van sportbonden, NOC*NSF, Sportkracht12 en de Vereniging Sport en Gemeenten met medewerking van het Mulier Instituut en het Kenniscentrum Sport. Met vragen kan ook contact worden opgenomen met Astrid van Veldhuijzen (Team Sportservice provincie Utrecht) via astrid.van.veldhuijzen@sportserviceprovincieutrecht.nl of 030-209 99 98.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.