HomeActueelLancering website Uniek Sporten in Utrecht-West

Lancering website Uniek Sporten in Utrecht-West

Op donderdag 5 oktober is op het gemeentehuis in Maarssen de website www.unieksporten.nl gelanceerd voor het samenwerkingsverband aangepast sporten Utrecht-West. Met de lancering sluiten de drie gemeenten De Ronde Venen, Woerden en Stichtse Vecht aan op dit landelijke platform.

Programma

Op het gemeentehuis van Maarssen, aan de Endelhovenlaan 1, trapte donderdagochtend 5 oktober Elzemieke van Empel, projectmedewerker aangepast sporten, om 9.45 uur de lancering af. Arjo Wijnhorst (programmamedewerker Uniek Sporten) en Sandra van Wijhe-Faase (regioconsulent Team Sporservice provincie Utrecht) lichten de samenwerking toe, waarna vertegenwoordigers van de drie gemeenten een gezamenlijk startschot gaven. Overige sprekers waren Tim de Vries en MTC Mijdrecht. Geïnteresseerden konden onder begeleiding van Tim de sport handbiken uitproberen.

Tim de Vries

Ten gevolge van een trampoline- ongeval in mei 1997 verloor Tim zijn linker onderbeen en knie. Na een intensieve revalidatie periode zocht hij een competitieve sport en kwam uiteindelijk bij handbiken uit. In april 2011 werd hij uitgezonden naar zijn eerste Worldcup. In 2016 deed hij mee met de Paralympische Spelen en werd hij 4e op de tijdrit en 9e op de wegwedstrijd. Tim vertelde over zijn ervaringen en begeleidt de aanwezigen tijdens het handbiken.

Regioconsulent

Sporten en bewegen moet de normaalste zaak van de wereld zijn. Helemaal als je een handicap hebt. Op het platform vind je wat de mogelijkheden zijn en waar je kunt sporten. Ook vind je hier de contactgegevens van de consulent die je kan ondersteunen met sportadvies en je op weg kan helpen met financiële vragen, hulpmiddelen of het zoeken van een sportmaatje. Team Sportservice provincie Utrecht verzorgt voor de drie gemeenten dit regioconsulentschap.

Meer informatie

Voor meer informatie over aangepast sporten in het algemeen kan contact worden opgenomen met Sandra van Wijhe-Faase via e-mail: sandra.van.wijhe@sportserviceprovincieutrecht.nl of telefoon: 030 – 209 99 98.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.