HomeActueelZilveren Team:Fit certificaat voor Tennisvereniging Mangercats

Zilveren Team:Fit certificaat voor Tennisvereniging Mangercats

Team;Fit
Afgelopen maanden heeft Tennisvereniging Manger Cats in Driebergen toegewerkt naar een (her)opening van de kantine waarbij volledig wordt voldaan aan de eisen die horen bij het behalen van een Zilveren Team:Fit certificaat! Het certificaat werd deze week overhandigd aan voorzitter Bas Stroeken door wethouder Chantal Broekhuizen.

Team:Fit coaches

De Team:Fit coaches Rense Toebes en Swer Elbertsen van Team Sportservice provincie Utrecht, begeleiden sportverenigingen naar een gezondere omgeving. Dit doen ze o.a. op het gebied van gezonde voeding, maar er is ook aandacht rondom alcohol- en rookbeleid.

Gezondere keuzes in de sportkantine

Afgelopen periode zijn ze aan de slag gegaan met Tennisvereniging Manger Cats om het aanbod in de kantine gezonder te maken. De sportkantine is een ontmoetingsplek waar veel ouders en kinderen samen komen. Niets is lekkerder dan na een fijne training of wedstrijd daar nog even na te kletsen en even samen wat te eten. Gezonde keuzes aanbieden in de sportkantine dragen bij een gezondere samenleving. De Team:Fit coaches gaan met de verenigingen in gesprek over hoe dit te bewerkstelligen binnen hun mogelijkheden.

Certificaten brons, zilver en goud

Verenigingen kunnen hierbij diverse certificaten behalen. Van brons, zilver tot uiteindelijk het gouden certificaat. Uiteraard worden de eisen waaraan de kantine moet voldoen per certificaat strenger. Bij het toewijzen van een certificaat wordt o.a. gelet op de volgende onderdelen:
–ย De vereniging stimuleert het drinken van water, dit is altijd gratis beschikbaar.
–ย De kantine verkoopt per productgroep (bijv. brood, zuivel, snacks) minstens 1 gezond alternatief aan.
–ย De uitstraling van de kantine stimuleert gasten een gezonde keuze te maken: Gezonde producten zijn dus veel meer zichtbaar dan de ongezonde opties.
–ย De vereniging legt in het beleid vast hoe ze de gezondere omgeving waarborgen en verduurzamen.

Meer weten?

Samen maken we de sport gezonder! Wil je weten hoe gezond jouw kantine is? Neem dan contact op met Renske Toebes, Team:Fit Coach provincie Utrecht en Gelderland. T: +31 (0)6 55 37 26 39

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.