HomeActueelLokaal sportakkoord Bodegraven-Reeuwijk

Lokaal sportakkoord Bodegraven-Reeuwijk

Om de ambities uit het vorig jaar ondertekende Nationale Sportakkoord te realiseren worden gemeenten aangemoedigd om een lokaal sportakkoord op te stellen. Een lokaal sportakkoord is een visie op sport en bewegen op lokaal niveau, breed gedragen door lokale sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Om een lokale sport- en beweegvisie op te stellen zijn door het Rijk financiële middelen beschikbaar gesteld voor een lokale sportformateur. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft samen met Reflex Reeuwijk, Rohda ’76 en Sportschool Goederaad een intentieverklaring ondertekend voor het opzetten van een lokaal sportakkoord. Team Sportservice is gevraagd een sportformateur te leveren.

Team Sportservice

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is Sjoerd van Tiel namens Team Sportservice ingeschakeld als lokale sportformateur. Hij is een ervaren procesbegeleider op het gebied van sportstimulering en sportbeleid en goed op de hoogte van de lokale wensen en behoeften. Samen met Marvin Straver van Team Sportservice zal hij met lokale partners een visie en uitvoeringsagenda opstellen, en dit uiteindelijk samen brengen in een lokaal sportakkoord.

Kom in Beweging

Het proces om te komen tot een gezamenlijke visie op het gebied van sport en bewegen is al eerder in gang gezet. De gemeente organiseerde eind 2018 de bijeenkomst “Kom in beweging” over sport, bewegen en welzijn. Met deze bijeenkomst is het startsein gegeven voor de totstandkoming van een visie en uitvoeringsagenda sport & bewegen voor de gemeente. Veel van de aanwezige sportaanbieders en sociaal domeinpartners hebben aangegeven mee te willen denken bij het opstellen van het lokale sportakkoord.

Lokaal Sportakkoord

In april 2019 is Team Sportservice gestart met het inventariseren van de kansen en behoeften. Er zijn gesprekken gevoerd met wethouders, gemeentelijke collega’s en buurtsportcoaches.  De komende periode gaat Team Sportservice in gesprek met de sportverenigingen en maatschappelijke organisaties die aangegeven hebben mee te willen denken. Doelstelling is om het lokale sportakkoord nog dit jaar aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sjoerd van Tiel
Meer informatie?

Bel of mail Sjoerd van Tiel