HomeActueel15. De sportparkmanager in actie op Sportpark Galecop in Nieuwegein

15. De sportparkmanager in actie op Sportpark Galecop in Nieuwegein

In aflevering 15 spreekt Lennart Booij met Jimte Poelman, sportparkmanager van Coöperatie Sportpark Galecop Nieuwegein, en Ton van Kippersluis, oud-voorzitter van voetbalvereniging JSV Nieuwegein.

Op sportpark Galecop in Nieuwegein sporten zo’n 2.000 leden bij vier verenigingen. Om gezamenlijk dit sportpark nog beter te benutten en de financiële slagkracht van de 4 verenigingen te verbeteren ontstond het idee van een sportparkmanager. De 4 verenigingen besloten daarom de gemeente te benaderen met het plan. Die was enthousiast en in mei 2018 werd Jimte als sportparkmanager aangesteld. Hoe gaat het 3 jaar later in Nieuwegein? En hoe pak je het aan wanneer je als club of gemeente ook een sportparkmanager wilt aanstellen?

Voor de actualiteit schuift Femke van der Pal van het Kenniscentrum Sport en Bewegen aan. Onlangs presenteerde het kenniscentrum het vernieuwde en interactief gemaakte Human Capital Model. Dit model geeft inzicht in de ruim 80 effecten van sport en bewegen. Femke vertelt ons wat je ermee kunt.

Beluister nu podcast 15:

Klik hier om naar de transcriptie van aflevering 15 te gaan. 

Abonneer je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps. Klik op de betreffende naam van de app:

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de provincie Noord-Holland.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.