HomeActueelKomende zomer lekker op de fiets!

Komende zomer lekker op de fiets!

In augustus dit jaar start de Vuelta in Nederland en passeert de wielerkoers diverse gemeenten in de provincie Utrecht. In de 100 dagen voorafgaand aan dit fantastische evenement generen we vanuit Team Sportservice en de provincie Utrecht extra aandacht voor fietsen. Fietsen is namelijk niet alleen voor de professionals maar fietsen is voor iedereen toegankelijk!  

Om te zorgen dat fietsen inderdaad voor alle doelgroepen toegankelijk is, en ook op een veilige manier kan, organiseren we tijdens de Prokkelweek (6 t/m 11 juni) in diverse gemeenten fietsactiviteiten. De Prokkelweek is een initiatief wat zich inzet om prikkelende ontmoetingen te organiseren voor mensen met en zonder een beperking. Tijdens de Prokkelweek worden er diverse prokkels georganiseerd, zo kun je o.a. denken aan sociale ontmoetingen en sportieve activiteiten. We laten diverse doelgroepen samenkomen en organiseren dat iedereen op een leuke en veilige manier op de fiets kan stappen.

Een project wat zich al jaren inzet voor fietsveiligheid in Nederland is het project Doortappen. Ook in de provincie Utrecht zijn er diverse gemeenten actief om senioren op een veilige manier op de fiets te krijgen en te houden. We slaan de handen ineen en verbinden Doortrappen dit jaar aan de Prokkelweek. Doortrappen komt daarom met diverse interventies langs tijdens de fietsactiviteiten!  

Fietsen is niet alleen goed voor je beweging maar draagt ook bij aan de zelfredzaamheid van diverse doelgroepen. Met elkaar fietsen is drempelverlagend, leuk en draagt bij aan het opdoen van sociale contacten. Des te meer reden om de verschillende doelgroepen samen te laten komen tijdens de Prokkelweek. 

Wil je mee doen met één van de activiteiten of ben je een gemeente en geïnteresseerd in een van de projecten of om aan te sluiten? Voor meer informatie neem contact op met Macy Hartman via mhartman@teamsportservice.nl  

Bekijk hier het programma voor regio Utrecht-West.

Bekijk hier het programma voor regio Lekstroom.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.