HomeActueelVitaal Lisse in de tweede fase

Vitaal Lisse in de tweede fase

Sportservice wordt Team Sportservice

Meer 65-plussers aan het sporten krijgen in Lisse: dat is het doel van het project Vitaal Lisse. De eerste fase van het project bestond uit een fittest om een beeld te krijgen van de fitheid van de senioren. Momenteel is de tweede fase aangebroken, waarbij senioren zich kunnen aanmelden voor beweeggroepen of walking football.

Sportimpuls Lisse

Het project  Vitaal Lisse is opgestart met behulp van de Sportimpuls Lisse. Met de Sportimpuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. In samenwerking met FC Lisse is een plan geschreven om de inactieve senioren in de gehele gemeente aan het bewegen te krijgen.

Fittest

De eerste activiteit vanuit Vitaal Lisse was de fittest op 9 maart. Hieraan hebben ongeveer 110 mensen tussen de 65 en 70 jaar deelgenomen. Door onder andere het meten van knijpkracht, beenkracht, reactietijd, lenigheid van de schouders en een wandeltest werd een beeld gevormd van de fitheid van de senioren. Na afloop van de fittest ontving iedere senior een persoonlijk beweegadvies, en de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het volgende onderdeel van het Vitaal Lisse project: de beweeggroepen of Walking Football bij FC Lisse.

GALM Beweegprogramma

Als vervolg  op de Fittest van het project Vitaal Lisse kunnen alle senioren meedoen met een GALM beweegprogramma van 12 weken. Het beweegprogramma wordt door BroSports georganiseerd op en rond het sportcomplex bij FC Lisse. Elke woensdag- of vrijdagochtend kan er aangesloten worden bij een les van 60 minuten.
De sport- en beweegvormen in de les staan geheel in het teken van fit worden en blijven met een gevarieerd sport- en spel aanbod. Daarnaast is er deskundige begeleiding (een speciaal opgeleide GALM instructeur) en de mogelijkheid om bij mooi weer naar buiten te gaan.
Na afloop staat er een kopje koffie/thee klaar en kunnen alle deelnemers gezellig napraten. De kosten bedragen €3,- per les. Het beweegprogramma start in de week van 1 april 2019 (week 14) en zal lopen tot de week van 17 juni 2019 (week 25), waarbij er per week 1 les zal zijn.

U kunt hier meer informatie vinden over de beweeggroepen en zich aanmelden.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Door op Stel je vraag te klikken ga je akkoord met de voorwaarden in ons Privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.